Home > Brugse Fran Lenoir (10) wint Efteling Sprookjestekenwedstrijd en de tekening komt in het Efteling Museum

Brugse Fran Lenoir (10) wint Efteling Sprookjestekenwedstrijd en de tekening komt in het Efteling Museum

Geschreven op 1 juni 2023 om 08:45 door Mario De Wilde

De 71e verjaardag van de Efteling werd vandaag feestelijk ingeluid met de bekendmaking van de winnaar van de Sprookjestekenwedstrijd. Gisteren bewonderde de Vlaamse Fran Lenoir (10 jaar) trots haar eigen tekening tussen de ontwerpen van onder andere Anton Pieck en Ton van de Ven in het Efteling Museum in het attractiepark. Fran won de tekenwedstrijd voor kinderen tot en met 12 jaar, die de Efteling organiseerde ter ere van de 128e verjaardag van grondlegger Anton Pieck. Uit meer dan 350 inzendingen koos de vakjury haar tekening als beste. Fran is supertrots: “Ik voel mij vereerd. Ik had nooit gedacht dat ik een eerste prijs zou winnen. En het is nog wel mijn eerste tekenwedstrijd!” Naast de ereplaats voor haar tekening won Fran uit Brugge (België) ook zes Efteling-tickets. De tekening is zeker tot en met 31 december 2023 in het Efteling Museum te zien.

Veel kleine gebeurtenissen

Eftelingontwerpers en juryleden van de Sprookjestekenwedstrijd Sander de Bruijn en Karel Willemen over de wedstrijd: “We zijn blij verrast door zoveel mooie inzendingen van hoge kwaliteit. Het doet ons goed dat de opdracht ‘maak een sprookjesachtige tekening’ zoveel kinderen in beweging heeft gebracht om mee te doen. De tekening van Fran viel op door de bijzondere en evenwichtige compositie. Het is vaardig en in een heel eigen stijl getekend. Je kunt op avontuur in deze kleurige prent, waar veel kleine gebeurtenissen te ontdekken zijn. Hier is met liefdevolle aandacht aan gewerkt.”

Publieksjury

Naast de professionele vakjury mocht het publiek via de website van de Efteling een favoriet kiezen. Met verreweg de meeste stemmen won Josefien (7 jaar) uit Nederland ook zes Efteling-tickets.

Foto: Fran Lenoir uit Brugge met Eftelingontwerpers Karel Willemen en Sander de Bruijn in het Efteling Museum

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.