Home > Brugse firma helpt bedrijven om meer vindbaar te zijn in de nieuwe Google

Brugse firma helpt bedrijven om meer vindbaar te zijn in de nieuwe Google

Geschreven op 22 maart 2023 om 08:22 door Mario De Wilde

 

Googlen is inmiddels al vele jaren een werkwoord. Sinds het begin van de jaren 2000 zoeken we informatie via zoekmachines en vooral Google, die alleenheerser is op het vlak van informatie verzamelen op het web en antwoorden geven aan gebruikers zoals wij.

Komt hier na al die jaren verandering in? “We lijken op het iPhone-moment te staan voor zoeken op zoekmachines”, begint Frederik Vermeire, zaakvoerder van WiSEO. Search is eigenlijk saai en weinig veranderd de laatste 20 jaar. We klikken op één van de tien blauwe links die ons worden gegeven door Google.

WiSEO is een Brugs bedrijf met 10 personeelsleden (tijdens corona zijn bedrijven zeer digitaal moeten beginnen denken en dat heeft het aantal personeelsleden verdubbeld) en richt zich op bedrijven die hun producten, diensten, … beter vindbaar willen maken in Google (zonder er voor te gaan betalen, de zogenaamde Google advertenties, waarmee Google zijn fortuinen verzamelt). Begin 2023 lanceerde OpenAI de tool ChatGPT, deze tool werkt met Artificiële Intelligentie.

Het taalmodel ChatGPT geeft zeer menselijke antwoorden op al je vragen. Als één van meest gerenommeerde Belgische kranten heeft De Tijd een aparte rubriek over dit ontwerp, dan weet je dat deze vernieuwing geen hype maar een blijver is. Midden februari kwam het nieuws dat zoekmachine Bing een belangrijke participatie heeft genomen in ChatGPT. Er werd een persevent gelanceerd om te melden dat de slimme chatbot in zijn zoekmachine zal gelanceerd worden. Deze is nu voor iedereen beschikbaar voor iedereen op Bing.com onder ‘Chatten’.

Artificiële Intelligentie bij Colruyt door WiSEO Brugge

WiSEO optimaliseert voor oa. Colruyt Laagste Prijzen om via zoekmachines en AI vlot vindbaar te zijn

“SEO zal blijvend belangrijk worden in de toekomst omdat er maar 3 websites getoond worden, terwijl we tegenwoordig in Google de mogelijkheid hebben om 10 links aan te klikken die mogelijk relevant zijn”, voegt Vermeire toe. Hij benadrukt dat bedrijven hier meer kansen moeten benutten.

Daarnaast heeft ook Google heeft een AI-variant gelanceerd genaamd. “Google Bard” (bard.google.com, lancering 21/03 maar enkel beschikbaar in UK en US). Is Bing te snel met zijn ChatGPT of is Google te traag met Bard? Het Brugse bedrijf WiSEO volgt deze ontwikkelingen op de voet voor zijn klanten. Meer info op www.wiseo.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.