Home > Brugse Erfgoedcel laat jongeren en ouderen op deze locaties vijfmaal ‘Mijmeren op school’

Brugse Erfgoedcel laat jongeren en ouderen op deze locaties vijfmaal ‘Mijmeren op school’

Geschreven op 24 oktober 2023 om 08:18 door Mario De Wilde

De uitleenkoffers ‘Souvenirs. Foto’s, filmpjes en Elixir voor een namiddag vertelplezier’ zijn door de Erfgoedcel ontwikkeld voor begeleiders in rusthuizen, woon- en zorgcentra, ziekenhuizen of seniorenverenigingen. Ouderen laten praten over de thema’s religie, zorg, school, vrije tijd en werk is het opzet. Schepen van cultuur Nico Blontrock “Nu gaat de Erfgoedcel een stapje verder: wat hebben de koffers te bieden voor thuiswonende mensen en andere sectoren zoals onderwijs? Dat zoeken we uit in het project ‘mijmeren op school’. Tijdens vijf vertelnamiddagen brengen we jongeren en ouderen samen rond de koffers. Na afloop bundelen we tips & tricks voor leerkrachten in het secundair onderwijs om zelf mijmernamiddagen te organiseren.”

‘Mijmeren op school’ komt er dankzij de steun van CERA binnen het project ‘De vriendenmakers’ en is een samenwerking met Curando, Maricolen, Foton en Mintus.

Doe mee!

(Her)ontdek het vertrouwde verleden samen met de jongeren van de school Maricolen. Via de ‘mijmerdozen’ ga je in gesprek met jongeren over vroeger en nu. Mijmerdozen zijn herinneringskoffers vol objecten, foto’s, geuren en geluiden uit de tijd van toen. Verschillende thema’s komen aan bod zoals ‘de koers’, ‘de kermis’, ‘verliefd verloofd getrouwd’, ‘aan zee’ of ‘de tuin’.

Schrijf je in op één of meerdere van deze gezellige babbelmomenten en geniet van een middagje nostalgie!

Waar en wanneer?

-7/11, 14u15-16u: Hof Bladelin (Naaldenstraat 17)

-14/11, 14u15-16u: Hof Bladelin (Naaldenstraat 17)

-21/11, 14u15-16u: LDC De Balsemboom (Ganzenstraat 33)

-28/11, 14u15-16u: Maricolen (Oude zak 38)

-5/12, 14u15-16u: Maricolen (Oude zak 38)

Hoe inschrijven?

Laat weten op welke van bovenstaande momenten je wilt deelnemen via info@erfgoedcelbrugge.be of bel 050 44 50 48. (op 26 oktober sluit men de inschrijvingen af).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.