Home > Brugse en Knokse regio kampen nog steeds met problemen openbaar vervoer

Brugse en Knokse regio kampen nog steeds met problemen openbaar vervoer

Geschreven op 4 april 2024 om 16:21 door Mario De Wilde

Recent ging de nieuwe dienstverlening van het busvervoer in de vervoerregio Brugge, die bestaat uit lokale besturen Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Zedelgem en Zuienkerke, in. Ondanks de ruime communicatiecampagne van de Lijn over de vernieuwingen in het aanbod verloopt de invoering van het nieuwe vervoersplan niet zonder problemen. Sommige lokale besturen in de vervoerregio, met een hoofdzakelijk stedelijk karakter en klein buitengebied deden hun voordeel met het nieuwe vervoerplan. De openbaar vervoer gebruikers in gemeenten met veel platteland ondervonden meer nadelen.

De lokale besturen werkten samen met De Lijn en MOW de nieuwe vervoersplannen uit, maar waren hierbij gebonden aan het door Vlaanderen bepaalde budget en aan het nieuwe vervoersconcept met meer aanbod op drukke lijnen, en minder aanbod op minder bezette lijnen op het platteland. De gemeenten signaleerden op voorhand naar Vlaanderen toe dat de vertraging van de invoering van het flexvervoer op het platteland problemen ging geven, en zagen hun vrees bewaarheid worden. Ze betreuren dat hierdoor de positieve elementen in het vervoerplan zoals een hogere frequentie op bepaalde lijnen overschaduwd worden.

Met een schrijven naar de bevoegde minister die de soms problematische werking van het flexvervoer op het platteland aankaart, vragen ze om bijkomende inspanningen om de personeelsbezetting op een normaal peil te brengen zodat de dienstverlening in het algemeen en op het vlak van klachtenbehandeling verbetert, én voor meer budget voor nieuwe bussen en de betere uitwerking van het vervoersnetwerk. De lokale besturen waarderen de vlotte aanspreekbaarheid van De Lijn, en hun grote inspanningen om binnen de beperkingen van het opgelegde kader naar oplossingen te zoeken. Ze hopen dat reizigers niet zullen afhaken en het openbaar vervoer zullen blijven nemen zodat het aanbod niet verder afkalft.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.