Brugse chef Pieter Lonneville brouwt eigenhandig alcoholvrij aperitief-alternatief
Aperitiefje? Graag! Wie alcohol drinkt, heeft keuze zat. Wie liever klinkt zonder alcohol moet het vaak stellen met versgeperst fruitsap – daar is op zich niks mis mee maar echt feestelijk is het niet, toch? Met Buloo schenkt Pieter Lonneville nu een volwaardig aperitief-alternatief. In een wereld waar Bob aan het stuur hoort te zitten, en mensen sowieso veel bewuster omgaan met alcohol, moeten horecazaken steeds vaker op zoek naar alcoholvrije alternatieven. “En die zijn er te weinig, of ze zijn veel te gesuikerd”, vindt Pieter Lonneville, de chef van Tête Pressée in Brugge. En dus brouwde hij zelf een aperitief. Buloo is een natuurlijke drank met pure ingrediënten: een verrassend verfrissende combinatie van kombucha, rooibos, citroen, kersen en kruiden. “Buloo is je ‘unguilty pleasure’ als je niet drinkt. Een parelend aperitief met de allures van champagne, maar zonder alcohol en arm aan suiker en calorieën. Lekker én gezond”, verkoopt Pieter zijn product.
Na even nippen, weet je het al: dit aperitief met gastronomische attitude is een smaaksensatie die met niets valt te vergelijken, anders dan de zoethoudertjes die je vaak worden aangeboden. Fruitig, met kruidige toetsen en subtiele zure, bittere en zoete accenten. “Buloo krijgt zijn unieke smaak tijdens een natuurlijk fermentatieproces”, vertelt de chef. “Ik laat de natuur haar werk doen. Buloo is gemaakt met ruwe producten, zonder bewaarmiddelen en zonder kunstmatige smaakstoffen. Met Buloo klink je dus écht op je gezondheid.” Pieter roerde enkele jaren in de potten van Oud Sluis. De culinaire creativiteit waarmee hij smaken op het bord brengt, zit ook in een flesje Buloo. Een absolute aanrader voor wie een waardig aperitief-alternatief wil proberen en het ambacht dat erachter schuilt weet te appreciëren.
Info: www.buloo-apero.be
Foto van links naar rechts Alain Boone, Peter Le Roy, Rudy Steyaert en Pieter Lonneville