Home > Brugse BMW-concessiehouder Cocquyt levert trainingswagen aan KTA Brugge

Brugse BMW-concessiehouder Cocquyt levert trainingswagen aan KTA Brugge

Geschreven op 21 juni 2023 om 18:12 door Mario De Wilde

Via een scholenproject onderhoudt BMW Group Belux de langetermijnrelatie met het technisch onderwijs. In het kader daarvan krijgen de leerlingen, met een mooie inbreng van de lokale concessiehouder BMW Cocquyt Brugge, een recent trainingsvoertuig vanuit BMW AG (een Mini) ter beschikking. Dat voertuig werd deze voormiddag officieel in ontvangst genomen bij KTA Brugge.

Directeur Lien Hautekeete was bijzonder blij: ‘Dat onze leerlingen van de technische richtingen Auto en Carrosserie kunnen werken en leren met een recente trainingswagen van BMW is echt een opsteker. De technologie en het productieproces van wagens is voortdurend in evolutie, dus is het belangrijk bij te blijven. Voor onze leerlingen – die veelal een uitgesproken passie koesteren voor auto’s – is het fijn te werken aan een premium wagen. De Mini is natuurlijk een icoon dat ook de jeugd aanspreekt. Anderzijds maakt het werken met recente modellen onze afgestudeerden ook vlot inzetbaar op de arbeidsmarkt. Niets dan voordelen dus en onze dankbaarheid is dan ook groot, zowel naar BMW Belux als naar BMW Cocquyt Brugge.’

Meer info over de opleidingen in verband met auto’s bij KTA Brugge:

AUTO – Tweede graad:
Auto is een studierichting die uitermate geschikt is voor leerlingen met interesse in techniek en in het bijzonder in elektrische installaties en technische handelingen aan auto’s. Leerlingen gaan vooral aan de slag met technische realisaties. Ze maken kennis met o.a. verschillende materialen, gereedschappen en technieken en realiseren constructies en/of installaties, al dan niet met behulp van ICT.

AUTO – derde graad:
Studierichting voor automechanicien met sterke focus op het technisch gedeelte (mechanica en elektrische voorzieningen) van de opleiding. Moderne voertuigen zitten immers vol met technische snufjes en nieuwe technologieën. Via een combinatie van technologie, veel praktijkuren en stages leren leerlingen zelfstandig aan personenwagens en bestelwagens werken.
Ze stellen de juiste diagnoses bij defecten, leren auto’s onderhouden en herstellingen uitvoeren volgens de regels van de kunst. Ook de werking van diverse motoren, het rollend gedeelte, het chassis, de verschillende brandstofsystemen en de carrosserie staan op het programma.Auto-

Elektriciteit – Specialisatiejaar:
De ideale studierichting voor wie een passie voor auto’s heeft. De leerling leert – gewapend met diagnosetoestel of pc – elektrische fouten opsporen. Zowel verbrandingsmotoren, elektromotoren als hybrideaandrijving komen aan bod. De klemtoon van deze opleiding ligt vooral op het praktisch oplossen van mechanische en elektrische problemen.
Stages en studiebezoeken vergroten de kennis en werkervaring. Men leert al doende het elektrisch schema van voertuigen begrijpen en gebruiken voor het veilig (de)monteren, onderhouden en herstellen van de onderdelen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.