Home > Brugse binnenstad wordt weer één grote, bewandelbare poëziebundel

Brugse binnenstad wordt weer één grote, bewandelbare poëziebundel

Geschreven op 16 december 2022 om 16:10 door Mario De Wilde

Naar aanleiding van Poëzieweek 2023, die loopt van Gedichtendag op 26 januari tot 1 februari, verandert de Brugse binnenstad binnenkort weer in één grote, bewandelbare poëziebundel. Schepen van Cultuur Nico Blontrock: “Net zoals vorig jaar kunnen mensen die in de Brugse binnenstad wonen en op de benedenverdieping een raam hebben dat uitgeeft op de straat, via weesgedichten.be een gedicht ‘adopteren’. Op die website staan honderd gedichten waaruit je er eentje kunt kiezen. Kort voor de Poëzieweek komt iemand dan met afwasbare stift dat gedicht op jouw raam schrijven.”

Het project wil poëzie zichtbaar maken in het Brugse straatbeeld. De gedichten blijven minstens tot tijdens de Poëzieweek (26 januari – 1 februari) op de ramen staan. Vanaf Gedichtendag (26 januari) is het plannetje met de route beschikbaar in de bibliotheek. Deelnemen aan de actie is volledig gratis. Schepen van Cultuur Nico Blontrock: “Vorig jaar was de route goed voor meer dan 20 kilometer poëzie. Openbare Bibliotheek Brugge is trekker van dit project. Omdat de gedichten zichzelf niet schrijven, doen we vanuit de bib een oproep naar mensen die mee willen helpen om de gedichten tot op de ramen te brengen. Wie wil helpen, kan zich kandidaat stellen via weesgedichten@brugge.be.”

De actie #Weesgedichten werd in 2021 voor het eerst georganiseerd in Aalst en kreeg de daaropvolgende jaren navolging in verschillende bibliotheken. In 2023 nemen maar liefst 94 bibliotheken deel aan het project. Straks wordt dus niet enkel Brugge, maar een groot stuk van Vlaanderen één grote, bewandelbare poëziebundel.

Foto: schepen Nico Blontrock bij de voorstelling van de poëziebundel ‘Ik sneeuw over je droeve ogen’ enkele jaren geleden met Bruggeling Yves Slabbinck 

Info: Openbare Bibliotheek Brugge, Kuipersstraat 3, 8000 Brugge. 050 47 24 00
bibliotheek@brugge.be en brugge.bibliotheek.be/weesgedichten2023

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.