Home > Brugse binnenstad krijgt opnieuw vlaggen, met dank aan Brugs HandelCentrum

Brugse binnenstad krijgt opnieuw vlaggen, met dank aan Brugs HandelCentrum

Geschreven op 6 mei 2021 om 13:45 door Mario De Wilde

Geen Brugges’ Mooiste dit jaar, maar de Confrerie van het Heilig Bloed zorgde er toch voor dat er opnieuw vlaggen en sfeer is in de Brugse binnenstand. Met dank aan vzw Brugs HandelsCentrum (BHC). Het is al tientallen jaren een traditie dat de handelaars van de binnenstad (vandaag verenigt binnen de vzw BHC) instaan voor de bevlagging van de winkelstraten en dat naar aanleiding van de jaarlijkse Heilige Bloedprocessie.

Voor het tweede jaar op rij, kan de Heilige Bloedprocessie ook komende weken niet doorgaan. In tegenstelling tot vorig jaar werd door de Confrerie van het Heilig Bloed gevraagd of de vzw BHC dit jaar toch kon instaan voor de bevlagging van de binnenstad.
De vzw BHC ging maar wat graag in op deze vraag van de Confrerie van het Heilig Bloed. Dirk  Vanhegen, voorzitter BHC: “Ook de binnenstad is getroffen door Covid-19. Beperkte opening van de winkels en de horeca die een tijdlang gesloten was/is, zorgen voor moeilijke tijden bij de handel in de binnenstad. Maar we blijven geloven in een heropleving en een terugkeer naar een normale situatie. Daarom worden de winkelstraten vanaf vandaag tot 17 mei feestelijk bevlagd. De 20 kunstvlaggen die jaarlijks worden opgehangen, vormen een integraal deel van de Heilige Bloedprocessie en de beleving. De firma Verstraete & Zoon uit Jabbeke startte vandaag met het aanbrengen vn de vlaggen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.