Home > Brugse B&B Royal Swans wint met monsterscore ‘Met 4 in bed’ op VTM

Brugse B&B Royal Swans wint met monsterscore ‘Met 4 in bed’ op VTM

Geschreven op 21 juli 2023 om 23:00 door Mario De Wilde

Amper één jaar opgestart en nu al een monsterscore gekregen in het programma ‘Met 4 in bed’ op VTM. Zopas is de uitslag bekend en daarbij kreeg B&B Royal Swans van alle partijen veel lof toegezwaaid. Griet Cappelle (44) en Maarten Van Maele (47) hadden niet durven dromen dat de ‘Met 4 in Bed’-trofee aan hun gevel mag prijken, laat staan dat ze zouden winnen met één van de hoogste scores ooit. Griet: “We zijn ontzettend blij dat ons concept, waar ecologie én historie hand in hand gaan, zo werd gesmaakt.”

Vasthouden aan ons concept
Het koppel koos resoluut om aan hun concept en visie vast te houden en deze niet “commerciëler” te maken voor de tv-opnames. Zo verloren ze wat bedjes omdat ze geen ontbijtbuffet aanboden, wat spectaculairder oogt op tv, maar hielden ze toch vast aan hun à-la-carte ontbijt op de kamer. Op die manier slagen ze er zeer goed in voedseloverschotten te vermijden.

Historie & ecologie, hand in hand
Ook de activiteiten sloten perfect aan bij de twee pijlers waarop Royal Swans focust: “historie en ecologie”. Zo werden de andere koppels uitgedaagd tijdens een tango-initiatie, één van de passies van Griet en Maarten. Hiervoor konden ze de historische en unieke zolder van het Gruuthusepaleis strikken, die een directe link heeft met één van hun kamers. Elke kamer is in thema van een voor Brugge belangrijke historische figuur, zo is er Maria van Bourgondië, Guido Gezelle, Simon Stevin, Jan van Eyck en uiteraard ook Lodewijk van Gruuthuse.

B&B Royal Swans probeert zo ecologisch en circulair mogelijk te zijn. Ze behoren ondertussen tot de 5% meest ecologische B&B’s in de wereld. De volledige inrichting en decoratie werd samengesteld uit recuperatie- en tweedehandsmaterialen, waarvan heel wat is gered van de container (deuren, meubels, verlichting, …). Ook in de uitbating wordt het ecologisch concept maximaal doorgetrokken, zodat de gasten hiervan bewustgemaakt kunnen worden. Ze werken o.a. samen met Kopje Zwam, die hun koffiegruis herbruikt in de kelders van de Brugse Godelieveabdij. De deelnemers aan het programma werden meegenomen in dit circulair proces van koffiegruis naar oesterzwam, en werden uitgedaagd om zelf zwambugers en –pizza’s te maken. Het was ook een verrassing voor de andere koppels om midden in de stad de groene oase van de prachtige, historische abdij van Sint-Godelieve te ontdekken.

Warme herinneringen
Het was een hele uitdaging, om na slechts één jaar bezig te zijn, mee te doen aan Met 4 in Bed en kritisch doorgelicht te worden. Maar Griet & Maarten houden enkel hele mooie en warme herinneringen over aan de week die ze samen met de ander B&B-uitbaters mochten beleven.

Maarten: “Het was een hartverwarmende én leerrijke week met 5 schatten van mensen. Wat een voorrecht om met hen deze super belevenis gedeeld te mogen hebben.”

Benieuwd? Herbekijk hun avontuur op VTM Go

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.