Home > Brugs testcentrum Daverlo vrij toegankelijk voor inwoners die naar het buitenland gaan

Brugs testcentrum Daverlo vrij toegankelijk voor inwoners die naar het buitenland gaan

Geschreven op 14 juni 2021 om 17:38 door Mario De Wilde

Vanaf vandaag is het testcentrum in Daverlo vrij toegankelijk voor Bruggelingen die naar het buitenland vertrekken en daarvoor een negatieve coronatest nodig hebben. “Elke dag van de week kunnen onze inwoners tussen 13.00 en 15.30 uur zonder afspraak terecht in het testcentrum. Het testen zelf is niet gratis. De kostprijs van een test bedraagt 55 euro. Dit moet niet ter plaatse betaald worden. De factuur van het labo wordt thuis bezorgd. Pas vanaf 1 juli heeft men recht op twee gratis coronatesten als men nog niet de kans gehad heeft om zich te laten vaccineren”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Wie symptomen heeft of een hoogrisico-contact had, moet wel nog steeds een afspraak inplannen via de huisarts. “De testen van deze personen worden op een ander moment van de dag ingepland. Zo vermijden we dat zieke mensen in contact komen met inwoners die op reis vertrekken”, aldus burgemeester Dirk De fauw.

 

 

1 reactie

GRETA
Geschreven op 2021-06-16 18:29:01
Ik vertrek op reis, binnenkort de nacht van 26 op 27 Juni vertrek ik richting nederland, de uitslag krijg ik dat via email thuis bezorgd of moet ik daar persoonlijk om komen, ik denk dat veel mensen om zo een test zullen komen, de wachttijd ??? Ik zou eventueel de donderdagmiddag komen de 24 juni dan, ik heb geen smartphone, ik kan het enkel via mijn pc afdrukken

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.