Home > Brugs Sint-Andreasinstituut start laatste jaar op de Garenmarkt met nieuwe directeur secundair

Brugs Sint-Andreasinstituut start laatste jaar op de Garenmarkt met nieuwe directeur secundair

Geschreven op 21 juni 2021 om 23:13 door Mario De Wilde

Volgend schooljaar wordt voor SABR een jaar vol nieuwe uitdagingen en kansen. Op 1
augustus gaat immers de huidige directeur van het secundair, mevr. Anita Heyvaerts na 13 jaar als directeur met welverdiend pensioen. “Ik prijs mezelf heel gelukkig want mijn hele loopbaan heb ik gewijd aan mijn passie: onderwijs. Als je werk je passie is, dan ga je elke dag met veel plezier en gedrevenheid aan de slag ook al word je geconfronteerd met moeilijkheden, tegenslagen … want die zijn er uiteraard ook geweest.”

“Het is vreemd om nu de teugels uit handen te geven. Ik zal het dagdagelijkse leven zeker missen, maar ik geef het beleid graag in handen van mijn opvolger zodat het boeiende en bloeiende verhaal van meer dan 160 jaar Sint-Andreasinstituut verdergezet wordt. Twijfels hierover heb ik niet want de sterkste troef van de school is het dynamische leerkrachtenteam”, aldus Heyvaerts.

Mevr. Anita Heyvaerts wordt opgevolgd door Kristof Dewaele (44), die de voorbije 21 jaar aan de slag was als lector en internationaal coördinator aan de Hogeschool VIVES op de campussen Roeselare, Kortrijk en Brugge. Van opleiding is hij ingenieur biotechnologie en klinisch psycholoog. Maar er komt niet alleen een nieuwe directeur. In juli wordt immers reeds gestart met de funderingen van de nieuwbouw van de vzw Sint-Andreasinstituut in de Jacobinessenstraat. Het volgende schooljaar wordt dus meteen ook het laatste op de huidige site. “Starten als nieuwe directeur en meteen een verhuis op je bord krijgen is best een hele uitdaging, zeker in combinatie met de modernisering van het secundair onderwijs en de (nasleep) van de coronapandemie. Maar de nieuwe school wordt een pareltje van innovatieve pedagogie, ik kijk er dus alvast volop naar uit. Daarnaast kunnen we op de nieuwe site ons pedagogisch project als warme, verbindende en zorgende school ten volle tot uiting laten komen” zegt Dewaele. “De Garenmarkt is gekend voor zijn persoonlijke aanpak waar we ieders talenten maximaal tot ontplooiing laten komen en daar verandert een nieuw gebouw niks aan.” In de komende weken gebeurt nog een overdracht door de huidige directeur om dan na het zomerverlof volop met het laatste schooljaar op de Garenmarkt te starten. “Tot slot nog dit. We plannen naar het einde van het schooljaar 2021- 2022 toe nog een groots afscheid van de plek waar meer dan 160 jaar lang onderwijs werd verstrekt in de Brugse binnenstad, maar daarover zeker meer in 2022. Hou dus zeker onze website en sociale media in de gaten’, aldus nog Dewaele.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.