Home > Brugs schilder Guido Dobbelaere schenkt opbrengst geveilde kunstwerken aan negen humanitaire projecten

Brugs schilder Guido Dobbelaere schenkt opbrengst geveilde kunstwerken aan negen humanitaire projecten

Geschreven op 22 december 2022 om 10:16 door Mario De Wilde

In het kader van het Knooppuntenfestival organiseerden Academie Brugge DKO, Cultuurcentrum Brugge en de dienst Noord-Zuid van de Stad een tentoonstelling met 69 werken van Brugs schilder Guido Dobbelaere. Aan deze tentoonstelling werd een veiling gekoppeld ten voordele van negen humanitaire projecten van de Brugse Noord-Zuidraad. Guido Dobbelaere is oud-student van Academie Brugge DKO. Zijn schilderscarrière heeft al veel vruchten afgeworpen want die leverde hem al verschillende mooie tentoonstellingen op.

Schepen van Cultuur Nico Blontrock: “Guido Dobbelaere is met zijn 93 jaar niet alleen Brugges oudste, maar ook meest verdienstelijke kunstschilder. Hij is bovendien een begenadigd dichter. Hij is een heus begrip bij kunstminnend Brugge en heeft onze stad al meermaals verrijkt met een boeiende expositie. Als Brugs kunstenaar is hij voor onze stad een belangrijke partner in het aanbieden van cultuur in al zijn vormen en voor iedereen.”

De negen humanitaire projecten in kwestie zijn wereldwijd actief op het vlak van mensenrechten, onderwijs, gezondheidszorg, duurzame landbouw en eerlijke handel. De schenking van Guido Dobbelaere leverde hen een bijzonder mooi bedrag op.

Burgemeester Dirk De fauw: “Dankzij dit gulle gebaar kan 7.330 euro worden geschonken aan deze waardevolle humanitaire organisaties. Hiermee kunnen zij nog meer en nog beter actie ondernemen in hun streven naar een betere wereld. Ik ben ervan overtuigd dat dit gebaar voor hen van grote betekenis is. We zijn de heer Dobbelaere dan ook enorm dankbaar voor deze mooie schenking.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.