Home > Brugs bedrijf achter de nieuwe plaat van Urbanus: ‘In Rep En Roer’…

Brugs bedrijf achter de nieuwe plaat van Urbanus: ‘In Rep En Roer’…

Geschreven op 7 oktober 2022 om 08:32 door Mario De Wilde

Gisteren werd het nieuwste album van Urbanus, “In roer en rep”, aangekondigd in het legendarische Antwerpse comedycafé The Joker. Op het full-length studioalbum werkte Urbanus samen met het kruim van de Belpop. Urbanus staat dit jaar 50 jaar op de planken en dat is lang geen reden om het rustig aan te doen, in tegendeel. Vorig jaar nog kwam er een biografie, in april startte zijn nieuwe theatertournee “Bis Bis Bis” en dit najaar komt er dus een nieuw volwaardig studio album uit: “In roer en rep”. Het is een studio album geworden en dus geen opname van een liveoptreden zoals Urbanus in verleden wel eens deed. Voor deze langspeler rekende Urbanus op verschillende topmuzikanten om zich muzikaal te laten begeleiden.

Zo werkten onder andere Dirk Jans (De Mens) op drum en Jan Van Eyken (De Kreuners) op gitaar mee aan het album. Urbanus’ dochters Liesa en Marieke stonden in voor de backingvocals. Het ensemble nam in totaal negen nummers op, waarvan zeven nieuwe en twee herwerkingen van ouder werk. “Fillemon en Fillomeen” en “De wereld is om zeep” werden in een nieuw jasje gestoken. Dat laatste nummer kreeg zelf een Engelse vertaling met zich mee: “The world is after soap”. “Urbanusbroekgitaar” is de afsluiter van het album, verwijzend naar de gitaar die Urbanus cadeau kreeg van een fan. Die bouwde de typische Urbanus-broek uit de strips na en maakte er een elektrische gitaar van.

Ook de hoes is opnieuw vintage Urbanus, vol met eigen tekeningen die verwijzen naar de nummers op de plaat. Het album verschijnt begin december maar is nu al te vooruit te bestellen via comedyshows.be. De nieuwe langspeler komt er op zwarte vinyl en op gelimiteerde roze vinyl (slechts 500 stuks), alsook op CD.

Info: www.comedyshows.be uit Brugge of www.urbanus.be

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.