Home > Bruggelinge Layla brengt Zeepzot uit. Handgemaakte vegan en 100% natuurlijk zeepjes

Bruggelinge Layla brengt Zeepzot uit. Handgemaakte vegan en 100% natuurlijk zeepjes

Geschreven op 19 december 2021 om 20:50 door Mario De Wilde

Bruggelinge Layla Cornelissen (30) startte tijdens de corona crisis met het maken van handgemaakte stukken zeep die vegan en 100% natuurlijk zijn; dus geen artificiële geur-, kleurstoffen of bewaringsmiddelen. Hierdoor zijn de zepen huidvriendelijk en een milieubewuste keuze door het ontbreken van single use plastics en nasties. Bovendien is handhygiëne nog nooit zo belangrijk geweest. ‘De mensen worden vrolijk van Zeepzot in deze moeilijkere tijden’.

In totaal brengt ze 4 ‘zotte zepen’ uit: Wacko, een handzeep gemaakt met rood bruin Belgisch bier en actieve kool. Maniac, een body scrub gemaakt van koffie van de Brugse koffiebar Cafuné Coffee Roasters en Alpro kokos- en amandelmelk, Psycho, een body wash met biologisch cacaopoeder en Loony, een shampoo bar met verzorgende neem- en castorolie.

Zeepzot is een verbastering van zeepsop en verwijst ook naar de bijnaam van de Bruggelingen, de Brugse zotten, zoals Layla zelf. De link met Brugse producten, is naast het diervriendelijke aspect, een heel bewuste keuze geweest in het maakproces. “Brugge heeft heel wat getalenteerde makers. Ik kan nog niets verklappen maar achter de schermen ben ik al bezig met bijzonder interessante samenwerkingen voor 2022.”  De zepen zijn nu te koop op de webshop www.zeepzot.be, binnenkort volgen er nog badkameraccessoires.

De Maniac body scrub met koffiegruis van Cafuné Coffee Roasters en Alpro kokos- en amandelmelk. De essentiële oliën van bergamot en kaneel zorgen voor een heerlijk winterse marsepein-achtige geur.

Psycho is een voedende body wash, die als douchegel kan worden gebruikt, verrijkt met biologisch cacaopoeder en aangevuld met essentiële oliën van groene thee en zoete appelsien.

Wacko handzeep is gemaakt van rood bruin Belgisch bier & actieve kool waardoor ze een reinigende werking heeft. Het bier zorgt dan weer voor een rijke schuim en is perfect voor dagelijks gebruik. Met de exotische bloemige geur van neroli.
You will not smell like beer, I promise!

Loony shampoo bar reinigt het haar op een zachte wijze. De combinatie van 5 rijke oliën geeft dof haar zijn glans terug. Deze shampoo bar is het verpakkingsvrije alternatief van je klassieke shampoo. Met de kalmerende geur van lavendel.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.