Home > Bruggeling Wout Vandersteene neemt afscheid na 20 mooie jaren bij het JEF festival

Bruggeling Wout Vandersteene neemt afscheid na 20 mooie jaren bij het JEF festival

Geschreven op 17 februari 2023 om 07:49 door Mario De Wilde

Jarenlang was Wout Vandersteene een vaste waarde en het gezicht bij het jeugdfilmfestival in Brugge. Gedurende twintig jaar nam hij tijdens de krokusvakantie de coördinatie van het JEF festival in Cinema Lumière op zich. Nu hem nieuwe professionele uitdagingen wachten, geeft hij graag de fakkel door aan Tine Van Dycke, die jeugdfilm in Brugge in de kijker blijft zetten. Het JEF festival zelf is aan zijn 35ste editie toe. Tussen 18 en 26 februari kan je op tal van locaties in Vlaanderen de nieuwste jeugdfilms ontdekken en zelf films leren maken in een van de workshops.

Wout: “Het begon allemaal tijdens een opleiding Event Management bij Syntra West. Ik ontmoette er een lid van vzw Q-Tag, die toen in Brugge het festival organiseerde. Samen maakten we een eindwerk over de organisatie van het Europees Jeugdfilmfestival. Sindsdien zette ik mij in als locatieverantwoordelijke van het festival in Cinema Lumière, als ondersteuning tijdens de festivalopening in Antwerpen en als lid van de Raad van Bestuur van JEF.” Hij blikt terug op een fijne tijd: “De evolutie die het festival heeft doorgemaakt, van de arbeidsintensieve pellicule tot de digitale cinema, werken met een groep van fijne vrijwilligers en vrienden die mee het festival dragen, en natuurlijk de mooiste jeugdfilms onder de aandacht brengen bij kinderen en jongeren in Brugge”.

Wout neemt afscheid van JEF festival, maar blijft als lid van de Algemene vergadering nog steeds verbonden met de organisatie.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.