Home > Bruggeling Wesley Noë dingt mee naar titel ‘Eerste Maître d’hôtel van België 2021’

Bruggeling Wesley Noë dingt mee naar titel ‘Eerste Maître d’hôtel van België 2021’

Geschreven op 29 juli 2020 om 09:33 door Mario De Wilde

Wie volgt Maxime Verstuyft van restaurant Michel in Groot-Bijgaarden op als ‘Eerste Maître d’hôtel van België’? Op maandag 5 oktober 2020 kennen we het antwoord. Club Prosper Montagné maakte zonet de namen bekend van de zaalmeesters die zullen deelnemen aan de halve finale. Vier van hen mogen het vervolgens tegen elkaar opnemen in de finale.

De zes geselecteerden zijn Esrä Cayir (27) van Restaurant Pur Boeuf in Oost-Vlaamse Berlare, Simon De Tavernier van Le Château Du Mylord in Henegouwse Ellezelles, Antoine Dubois van Hostellerie Gilain in Sorinnes (provincie Namen), de 23-jarige en meteen ook jongste deelnemer Michel Lény van restaurant L’Horizon in het Waals-Brabantse Dion-Valmont, Sam Verheecke (39) uit het Oost-Vlaamse Landegem, alsook de 41-jarige Wesley Noë uit Sint-Andries.

De leden van het nationaal zaalcomité zullen onder leiding van Alain Thoon, provoost van de maîtres d’hôtel, de kandidaat-finalisten beoordelen op o.a. hun voorkomen, talenkennis en organisatietalent. Ze zullen naast hun kennis inzake de etiquetteregels, Belgische kazen en allerhande versnijdingen ook moeten aantonen dat ze in staat zijn om een telefonische reservatie correct te noteren, gasten te ontvangen, een tafel op te dekken, dranken aan te bevelen en te serveren, een menu vlot te kunnen aanpassen, enz.

De titel ‘Eerste Maître d’hôtel van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné. De wedstrijden georganiseerd door Club Prosper Montagné zijn op basis van de wet van 13 mei 2009 erkend door de Minister van Middenstand als meesterschapswedstrijd. Laurence Rigolet-Wynants van restaurant Comme Chez Soi in Brussel is ambassadrice van de wedstrijd ‘Eerste Maître d’Hôtel van België 2021’.

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem.
www.club-prosper-montagne.be

OVER CLUB PROSPER MONTAGNÉ
De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert de Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijden ‘Eerste Kok van België’ en ‘Eerste Maître d’hôtel van België’.
www.club-prosper-montagne.be

2 reacties

Marian Grobbink, Ieper
Geschreven op 2020-07-30 10:58:52
Ik viel bijna van mijn stoel toen ik dit las. Graag had ik het selectiecriterium wel eens gezien dat Club Prosper Montagné hiervoor gebruikt. Wesley Noë wordt overal ontslagen en laat telkens een spoor van ellende achter. Dit zegt wel iets over de organisatie.
Pieter
Geschreven op 2020-07-30 10:46:41
Die wesley werkt zelf niet in een restaurant. Hoe heeft die dat geflikt

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.