Home > Bruggeling Stefaan Sintobin verkozen tot provinciaal voorzitter Vlaams Belang

Bruggeling Stefaan Sintobin verkozen tot provinciaal voorzitter Vlaams Belang

Geschreven op 14 maart 2022 om 11:11 door Mario De Wilde

Afgelopen zaterdag werd Vlaams Volksvertegenwoordiger en Bruggeling Stefaan Sintobin op de partijraad van het Vlaams Belang met unanimiteit en op voorstel van voorzitter Tom Van Grieken aangeduid als nieuwe provinciale voorzitter. Stefaan Sintobin: “Laat mij in de eerste plaats de partijraad en in het bijzonder mijn voorzitter Tom Van Grieken bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij stellen. Dit provinciaal voorzitterschap is een nieuwe stap in mijn reeds lange politieke loopbaan. Deze nieuwe uitdaging neem ik evenwel graag met beide handen aan en wil ik concretiseren met een realistische ambitie bestaande uit twee pijlers. Bij de verkiezingen van 2019 was mijn partij met een goede 20% de tweede grootste partij in West-Vlaanderen. Ik wil op dit élan verder gaan en van Vlaams Belang in West-Vlaanderen in 2024 de grootste partij maken. En we zijn op goede weg: sedert onze verkiezingsoverwinning in 2019 zijn er in onze provincie reeds 19 nieuwe afdelingen opgestart en staan er een 10-tal in de steigers. Ook ons ledenaantal is de afgelopen jaren fors gestegen, waarbij vooral de verjonging opvalt.”

Beleidsdeelname

Stefaan: “Deze groei moet uiteindelijk uiteraard ook leiden tot politiek resultaat. Mijn ultieme uitdaging is om het cordon sanitair te doorbreken en aan het beleid deelnemen, zowel op lokaal als provinciaal niveau. Mijn eerste taak bestaat er dan ook in om de politieke situatie in alle West-Vlaamse steden en gemeenten in kaart te brengen. Op basis van een analyse hiervan wil ik een aantal ‘targets’ vooruitschuiven waar beleidsdeelname een realistische optie is. En als grootste partij in West-Vlaanderen wil ik verder ook ijveren om beleidsdeelname op provinciaal niveau te realiseren. Bij deze ambitie hoort als vanzelfsprekend ook het rekruteren van nieuwe, bekwame én jonge mensen.
Ik besef dat ik de lat heel hoog leg maar ik ben in mijn politieke loopbaan nog nooit een uitdaging uit de weg gegaan, ook niet toen het wat moeilijker ging voor mijn partij. Vanaf nu start ons nieuw project in West-Vlaanderen, ‘missie2024’ noem ik het. Ik reken daarvoor op onze mandatarissen, onze kaderleden en militanten maar ook op de kiezers om van deze missie een succes te maken.”

1 reactie

Filip Deforche
Geschreven op 2022-03-14 17:58:55
Stefaan,ik ken je al langer dan vandaag.Ik weet dat je dat goed zal doen,veel succes kameraad.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.