Home > Bruggeling Louis De Jaeger: ‘We eten ons dood’ als leidraad voor pas uitgekomen boek

Bruggeling Louis De Jaeger: ‘We eten ons dood’ als leidraad voor pas uitgekomen boek

Geschreven op 29 juni 2022 om 10:43 door Mario De Wilde

Bruggeling Louis De Jaeger doet ons deze zomer stilstaan bij wat we eten én wat dat met ons doet. Hij bundelt het allemaal in zijn nieuw boek ‘We eten ons dood’. Voeding is meer dan ooit een hot item. Meer en meer mensen twijfelen tussen bio en niet bio en vragen zich af of lokaal nu zoveel beter is. De hoeveelheid informatie en tegenstrijdigheden brengt ons nog meer in de war. Hierdoor blijven we doen wat we al altijd doen, en dit is niet per se goed. In ‘We eten ons dood’ neemt voedselkenner Louis De Jaeger de lezer mee op zijn boeiende avontuur van New York tot de Westhoek. Ook al doet de titel het tegengestelde vermoeden, het is een hoopgevend boek. Een confronterend verhaal dat een aantal ongemakkelijke waarheden blootlegt over wat we eten, wat het met ons en met onze planeet doet, maar dat ook hoopvolle oplossingen biedt zodat ook jij in actie kan komen. Niet alleen voor je eigen gezondheid maar ook voor die van onze planeet!

“Louis’ verhaal is kritisch en bevlogen. Het geeft een ruim en gebalanceerd – en vlot leesbaar – overzicht van de problematiek”, aldus Dirk Draulans.

“We eten doorgaans drie keer per dag, en met wát we eten kunnen we de wereld een stukje mooier maken, of net niet. Louis De Jaeger neemt je mee op zoektocht naar de toekomst van de landbouw”, aldus Jill Peeters

“Meer en meer zie ik nu ook in dat wát we eten en hoe we ons voedsel pro- duceren, een gigantische klimaatimpact heeft. Iedereen zou dit moeten weten en dankzij boeken als dit rijpen die inzichten ook bij een breder publiek”, voegt Piet Colruyt daar nog aan toe.

We eten ons dood is een uitgave van Houtekiet. ISBN 9789089249760. Prijs € 21,99. Ook verkrijgbaar als e-book.

Foto (c) James Arthur

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.