Home > Bruggeling Kurt Deklerck pakt in zijn thuisstad zilver op de Belgian Open 2024

Bruggeling Kurt Deklerck pakt in zijn thuisstad zilver op de Belgian Open 2024

Geschreven op 19 maart 2024 om 07:21 door Mario De Wilde

Afgelopen weekend 15 – 17 maart werden in de in The Trickshot te Brugge een internationaal tornooi snooker georganiseerd door de WDBS (World Disability Billiard and Snooker). Er waren meer dan 40 deelnemers uit voornamelijk Groot-Brittannië en België. Er werd gespeeld volgens de beperking van de persoon! Er waren vier verschillende categorieën van rolstoelers, staande met beperking, doven enz.… In iedere categorie waren er Belgen vertegenwoordigd die het één voor één goed hebben gedaan!

Kurt Deklerck uit Brugge nam deel bij de rolstoelers net als Patrick Puttemans (Leuven), Kenny Van Gampelaere (Wingene).

Deklerck startte op vrijdag om 18u tegen Dave Beaumont. Kurt won de wedstrijd met 2-1 op een respot zwart. Spannender kon het dus niet zijn. Op zaterdag verloor Kurt met 2-1 van wereldkampioen Tony Southern. Daaropvolgend won Deklerck met telkens 2-0 tegen Puttemans en Vangampelaere. In de halve finale speelde Deklerck tegen Puttemans en won met 2-0.

Beaumont was de tegenstander in de finale die overtuigend gewonnen had van Southern met 2-0 in de andere halve finale. Beaumont was een maatje te groot voor Deklerck. Beaumont won de finale overtuigend hij was de betere van Deklerck en won de wedstrijd met 3-0. Deklerck schreef wel de hoogste break van het tornooi op zijn naam. Iets om heel trots en fier op te zijn daar hij zich niet optimaal kon voorbereiden door een aanslepende schouderblessure.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.