Home > Bruggeling Jonathan Jetten dropt ‘Vulkaankonijn in lichterlaaie’ in de boekenrekken

Bruggeling Jonathan Jetten dropt ‘Vulkaankonijn in lichterlaaie’ in de boekenrekken

Geschreven op 11 maart 2022 om 09:41 door Mario De Wilde

Afgelopen woensdag stelde Bruggeling Jonathan Jetten zijn tweede boek voor. Dat gebeurde in de Brugse boekhandel aan de Dijver in Brugge. Het leesboek voor kinderen is uitgegeven door Ambilicious, uitgever van verhalen. Santiago is het hoofdpersonage die de jonge lezers meeneemt op zoek naar zijn oorsprong. Het tweede boek van de Bruggeling (°1981) raakt opnieuw maatschappelijke thema’s aan. De auteur haalt zijn inspiratie uit zijn eigen leven. Zijn zus werd in 1981 geadopteerd door zijn ouders. Samen met Natalie ging hij op zoek naar haar roots in Kolkata, India. Hij en zijn echtgenoot adopteerden hun zoon in 2017.
Illustraties
De tekeningen zijn aan de hand van illustrator Bert Van Waes (°1983). Als zesjarige ontdekte hij wat tekenen voor hem betekende. Hij leerde het van zijn grootvader aan de hand van kalkeerpapier en zijn favoriete kinderboeken. Bert volgde Vrije Beeldende Kunst aan de Gentse Kunstacademie. Nadien verdiepte zich verder in de teken- en schilderkunst tijdens zijn opleiding Audiovisuele en beeldende kunsten aan het KASK. Vulkaankonijn in lichterlaaie is het eerste kinderboek dat hij illustreert.
Auteurslezingen
In oktober 2021 is Jonathan opgenomen op de auteurslijst van Literatuur Vlaanderen. Hij is erkend om auteurslezing te geven. Als ‘meester dagdromer’ gaat hij op bezoek in scholen en bibliotheken om voor te lezen uit eigen werk en lezen te promoten.
Brugs schepen van Onderwijs Jasper Pillen: “Mijn passie voor boeken begon al in de lagere school. Sindsdien ben ik altijd blijven lezen. Het belang van boekbesprekingen en activiteiten in het teken van leesbevordering mag niet onderschat worden. Ook in onze Brugse stedelijke scholen wordt daar maximaal op ingezet.” Jonathan stelde zijn boek voor in de Brugse Boekhandel en dat was niet toevallig. In de boekenwinkel van Koen De Meester vindt hij inspiratie en kan hij terecht voor een gesprek met een maatschappelijke of artistieke invalshoek.
Op zondag 20 maart leest Jonathan voor uit zijn nieuwe boek, op het jeugdboekenfeest van de Openbare Bibliotheek Brugge.
Boekgegevens
Titel: Vulkaankonijn in lichterlaaie
Auteur: Jonathan Jetten
Illustrator: Bert van Waes
Verschijningsdatum: 9 maart 2022
Aantal pagina’s: 128
ISBN: 978-94-93275-13-3
Geïllustreerd: ja
Verkoopprijs: € 17,95
Uitvoering: paperback
https://boektiek.ambilicious.nl/kinderen/vulkaankonijn-in-lichterlaaie-jonathan-jetten

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.