Home > Bruggeling EdZolla toont uitzonderlijk accordeontalent op nieuw album

Bruggeling EdZolla toont uitzonderlijk accordeontalent op nieuw album

Geschreven op 4 september 2020 om 18:53 door Mario De Wilde

Als men de ereprijs ‘Een leven vol muziek’ zou uitreiken, zou deze met recht en reden toekomen aan Eddy Claeys, die onder zijn artiestennaam EdZolla een album heeft uitgebracht met een selectie van zijn beste liedjes op accordeon en bandoneon. ‘The best of EdZolla’ laat horen over wat een uitzonderlijk muzikaal talent deze man beschikt. Op sublieme wijze vertolkt hij zowel internationale evergreens als eigen composities die allemaal aanleunen bij sfeervolle jazz- en filmmuziek. Een muzikale parel waar de echte muziekliefhebbers met hart en ziel zullen van genieten.

Eddy was amper 7 jaar toen hij al notenleer studeerde, waarna hij doorstroomde naar de legendarische Roger Danneels, bij wie hij een accordeonopleiding volgde. In de muziekconservatoria van Brugge en Gent behaalde hij eerste prijzen voor notenleer en piano. Zijn uitzonderlijk muzikaal talent bracht hem al snel bij diverse orkesten als begeleider en solist, met optredens in binnen -en buitenland.

Vanaf 2008 stopte hij met spelen in grote orkesten en specialiseerde zich in duo’s en trio’s.
Zijn album ‘The Best of EdZolla’ is ongetwijfeld een nieuwe, belangrijke stap in zijn gevulde carrière, want zijn platenfirma D & V verwacht grote internationale belangstelling. De liedjes die op het album prijken zullen ook ingelast worden in ‘Worldwide Song Collection’, wat een reeks verzamelcd’s omvat met wereldwijde belangstelling.  Nu is daar het eerste album met een twintigtal prachtige evergreens die je tot in de diepste vezel weten te raken. In huis halen….

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.