Home > Brugge zorgt voor sportieve ondersteuning bij noodopvang heropstart scholen

Brugge zorgt voor sportieve ondersteuning bij noodopvang heropstart scholen

Geschreven op 29 mei 2020 om 15:45 door Mario De Wilde

Deze namiddag gaven in OLVA de Meersen in Brugge, twee sportlesgevers van Sportwerk Vlaanderen rijkelijk hulp en advies om een sportieve opvang te verzorgen. Vanaf 15 mei zijn de scholen in Vlaanderen deels heropgestart en ik moet u niet vertellen dat hier heel wat veiligheidsmaatregelen bij komen kijken die een invloed hebben op het gebruik van de logistiek, de infrastructuur en de inzet van het personeel van de scholen. Voor veel scholen niet evident om snel een oplossing voor te vinden, dus heeft de Stad beslist om zijn steentje bij te dragen en op verschillende vlakken ondersteuning te bieden.

Naast de logistieke ondersteuning (zoals het ter beschikking stellen van stedelijke sportinfrastructuur of stedelijk uitleenmateriaal) bieden we ook persoonlijke ondersteuning aan bij deze heropstart om de noodopvang in de scholen te garanderen. Hiervoor zetten we ons eigen personeel in en doen we ook beroep op sportlesgevers van Sportwerk Vlaanderen en van KAVVV & Fedes vzw. Beide zijn partners waarmee de sportdienst geregeld samenwerkt en die snel kunnen schakelen indien nodig. Bij deze wil ik beide nogmaals van harte bedanken voor de snelle inzet en de constructieve manier van samenwerken.
Die sportlesgevers kunnen een sportieve invulling geven aan de noodopvang voor kinderen. Zo krijgen de leerlingen de nodige sport, spel en beweging (met in achtname van social distancing uiteraard) aangeboden als afwisseling met de uren schermkijken voor het pre-teaching en hun schoolwerk.

Voorlopig wordt er in zeven Brugse scholen een ondersteuning voorzien onder de vorm van telkens twee sportlesgevers: naast OLVA de Meersen zijn dat BLO Wonderwijs, VBS de kantelberg, de Zonnetuin, KA Jan Fevijn en twee afdelingen van het St-Lodewijkscollege, nl. deze uit de Spoorwegstraat en de Gerard Davidstraat. Per school worden zo een dertigtal leerlingen opgevangen waarvoor men anders geen oplossing zou hebben. Vanaf begin juni wordt dit nog verder uitgebreid met 6 extra scholen: het St-Andreasinstituut, GO Brugge Centrum en vier afdelingen van St-Leo Hemelsdaele: deze uit de Blankenbergse Steenweg, de Potentestraat, de Lenaard en de Smalle. Week per week volgt de sportdienst op wat de noden zijn en proberen we zo snel te anticiperen op nieuwe aanvragen van scholen. Indien er scholen nog nood hebben aan ondersteuning, dan raad ik hen aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met de dienst Flankerend Onderwijsbeleid (chris.deloof@brugge.be). Het zijn bizarre tijden met veel nieuwe regels en procedures waar zowel kinderen, scholen als wijzelf mee moeten leren omgaan. Op deze manier hoopt de Stad de druk van de scholen wat weg te nemen en hen een hart onder de riem te stoppen.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.