Home > Brugge wil dit jaar veilig uitgaan als prioriteit

Brugge wil dit jaar veilig uitgaan als prioriteit

Geschreven op 22 januari 2020 om 18:20 door Mario De Wilde

Maandagavond was er in Brugge een netwerkevent PUB. Bedoeling is om samen te werken aan ‘Positief Uitgaan in Brugge’. Na de verwelkoming en een gastoptreden van comedian Kjen Descheemaecker waren er de nieuwjaarswensen van de voorzitster van Horeca Brugge & Ommeland Sandra Timmerman, politiekorpschef Dirk Van Nuffel, schepen Mathijs Goderis en burgemeester Dirk De fauw. Het stadsbestuur hoopt de mooie samenwerking tussen de horeca HORECA en de verschillende stadsdiensten versterkt kunnen verder zetten. Schepen Mathijs Goderis: “We proberen met de stad te investeren in een divers, veilig en gezond uitgaansleven. De stadsdiensten zijn er voor jullie en bieden jullie de nodige ondersteuning waar mogelijk. We hebben de voorbije jaren een sterke traditie opgebouwd van positief overleg met de Brugse cafés en zullen hier blijven op inzetten. Binnenkort zitten we opnieuw samen aan tafel met de café-uitbaters van de verschillende uitgaansbuurten om stil te staan bij een aantal afspraken. Dit geeft jullie uiteraard ook de gelegenheid om een aantal zaken aan te kaarten.”

Daarnaast is ook een vlotte samenwerking met onze lokale politie onontbeerlijk. Ook zij blijven de komende jaren sterk inzetten op een veilige uitgaansbuurt. Met de weekendpatrouilles kunnen we snel en accuraat inspelen op mogelijke overlast en dat is in het voordeel van zowel uitgaanders, uitbaters als buurtbewoners. We gaan ook proberen om nog vlotter te communiceren. Onlangs nog werden er afspraken gemaakt om vanuit de politie en preventiedienst informatie aan te leveren via de bestaande Whatsapp-groepen van de Horeca Brugge. Maar ook een goede samenwerking met elkaar, collega-uitbaters is belangrijk. Als we van Brugge nog méér een levendige stad willen maken met een divers en bruisend uitgaansleven – en dat willen we, geloof me vrij – is samenwerking onontbeerlijk. Ik ben er van overtuigd dat het anno 2020 mogelijk en zelfs noodzakelijk is verder te kijken dan louter eigenbelang. Wanneer Brugge een positief imago heeft op vlak van uitgaan profiteren we daar allemaal van. En dat is iets waar we allemaal samen kunnen voor zorgen.

Er is al vaker bewezen dat samenwerking loont en soms ook gewoon leuk en lekker kan zijn: vorig jaar hebben we hier geproefd van een heerlijke mocktail die het resultaat was van een samenwerking tussen 2 Brugse cafés die de workshop Mocktails hebben gevolgd. Deze vorming, die bijzonder gesmaakt werd, gaat ook dit jaar terug door op donderdag 30 januari. Snel inschrijven is de boodschap want het aantal plaatsen is beperkt. In samenwerking met Horeca Brugge en Horeca Forma organiseerden we trouwens nog twee vormingsmomenten specifiek voor de Brugse horeca. Net voor de zomer werd de opleiding ‘Omgaan met mensen onder invloed’ georganiseerd en in het najaar was er een ‘EHBO’-cursus, een levensnoodzakelijke en mogelijks levensreddende opleiding. Door de vele positieve evaluaties hebben we beslist om ook deze vormingen dit jaar opnieuw te organiseren. En dat brengt me bij m’n laatste nieuwjaarswens: als op café gaan goed is voor de gezondheid dan wens ik dat we met z’n allen meer tijd hebben om eens op café te gaan. Ze gaan het thuis misschien niet graag horen maar dat is alvast een persoonlijk voornemen voor het nieuwe jaar.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.