Home > Brugge verleent vergunning voor eerste bedrijfsverzamelgebouw met padelveld voor werknemers

Brugge verleent vergunning voor eerste bedrijfsverzamelgebouw met padelveld voor werknemers

Geschreven op 24 juni 2022 om 12:26 door Mario De Wilde

Het Brugse college van burgemeester en schepenen verleende de vergunning voor een nieuw bedrijfsverzamelgebouw in de Dirk Martensstraat 4. Op de aanpalende site wordt een nieuwe brandweerkazerne ingeplant. “Uniek aan dit bedrijfsverzamelgebouw en nieuw in Brugge is dat er voor de werknemers een padelveld wordt aangelegd”, vertelt schepen voor ruimtelijke ordening Franky Demon. Het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw bestaat uit drie gebouwen met in totaal 21 kmo-units. De units verschillen van oppervlakte. De kleinste units hebben een oppervlakte van 96 m², de grootste unit heeft een oppervlakte van 370 m². Bij 2 units worden ook kantoorruimtes voorzien op de verdieping.

“Op het dak van 1 van de 3 gebouwen worden 2 padelvelden met bijhorend sanitair en omkleedruimte voorzien voor de werknemers van het bedrijventerrein. Het is de eerste keer dat een bedrijfssite in Brugge investeert in een padelveld voor hun werknemers”, aldus Demon. De velden worden begrensd door een geluidsscherm en zijn toegankelijk via een buitentrap. De drie gebouwen worden afgewerkt met eenzelfde materialisatie bestaande uit betonpanelen afgewisseld met donkergrijze metalen gevelbekleding en grijsaluminium schrijnwerk.
Alle drie de gebouwen op de site worden met elkaar verbonden via een interne wegenis die rondom het centrale gebouw B loopt en zo alle units bereikt.

“Een gezonde geest in een gezond lichaam, wordt wel eens gezegd. En dat kan op deze nieuwe bedrijfssite zeker waargemaakt worden. Door de werknemers een padelveld aan te bieden op de site, wordt er aan teambuilding gedaan en blijven werknemers fit. Dat biedt alleen maar voordelen voor de werkmotivatie en dus ook de prestaties”, zegt Demon. “Misschien moeten we zoiets bij de stad ook maar eens overwegen”, grinnikt Demon.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.