Home > Brugge vanaf maandag veelvuldig op de TV-buis: ‘Da’s Liefde’ en ‘Beau Sejour’

Brugge vanaf maandag veelvuldig op de TV-buis: ‘Da’s Liefde’ en ‘Beau Sejour’

Geschreven op 8 januari 2021 om 10:52 door Mario De Wilde

In het voorjaar van 2021 krijgt Brugge bijzondere televisieaandacht. Niet enkel het tweede seizoen van Beau Séjour (Eén) brengt vanaf 31 januari Zeebrugge in onze huiskamers, ook het programma Da’s Liefde (VTM) brengt Brugge binnenkort in beeld.

In Da’s Liefde toetst Jens Dendoncker de wetenschap van de heerlijke maar soms pijnlijke liefde aan de praktijk. Hij doet dat door Vlamingen uit te dagen om zich bloot te geven aan de hand van echte verhalen en mooie experimenten. Zowel onbekende als bekende Vlamingen geven een unieke kijk op wat liefde met hen doet en wat zij doen met de liefde. In het programma neemt Dendoncker met zijn vriendin Lauren ook deel aan twee van zijn eigen experimenten.

In het tweede seizoen van Beau Séjour ziet oud-commandant Maurice zijn eigen lijk aan de mast van een zeilboot hangen. Wanneer hij drijfnat op het strand wakker wordt, merkt hij dat niemand hem kan horen of zien. Maurice beslist om zijn eigen dood te onderzoeken. Het tweede seizoen van deze ijzersterke, spannende serie speelt zich grotendeels af in Zeebrugge en brengt de badstad herkenbaar en origineel in beeld.

Voor het programma Da’s Liefde trok productiehuis Shelter naar Brugge. Burgemeester Dirk De fauw: “We zijn erg verheugd dat de programmamakers aan onze stad dachten als decor. Ze hadden geen betere stad kunnen kiezen want Brugge is en blijft toch dé Vlaamse stad van de liefde. In onze stad hangt er altijd romantiek in de lucht. Bovendien hebben we in deze periode allemaal nog meer nood aan hartverwarmende televisie.”

Schepen van Toerisme Philip Pierins: “Deze release komt als geroepen in een periode waarin de toeristische sector het bijzonder hard te verduren heeft. De acht afleveringen van Da’s Liefde zullen ervoor zorgen dat Brugge zich in het hoofd en hart van tv-kijkend Vlaanderen nestelt als dé stad van de liefde. Hopelijk kunnen we verliefde koppels in de aanloop naar Valentijn, of wanneer de maatregelen rond Corona het weer toelaten, verleiden tot een weekendje Brugge.”

Info

Da’s Liefde op vtm, acht weken lang vanaf maandag 11 januari, telkens om 20u40 (geen uitzending op 25/1)Beau Séjour 2 op één, tien weken lang vanaf zondag 31 januari

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.