Home > Brugge reikte voor de derde keer labels ‘Brugse Verkeersklas’ uit

Brugge reikte voor de derde keer labels ‘Brugse Verkeersklas’ uit

Geschreven op 24 juni 2023 om 06:32 door Mario De Wilde

Het voorbije schooljaar konden alle Brugse vijfde leerjaren opnieuw intekenen op de ‘Brugse Verkeersklas’. “Het doel van deze Brugse verkeersprijs is om alle vijfde leerjaren van Brugse scholen aan te moedigen deel te nemen aan de jaarlijkse Grote Verkeerstoets van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde”, zegt schepen van Jeugd en Preventie Mathijs Goderis.

De Grote Verkeerstoets is een online toets met 20 vragen rond de kennis van de wegcode. “Deze toets wordt vooraf via maandelijkse lessen in klas voorbereid binnen telkens een ander thema (verkeersborden, voorrangsregels, …). Een leerling is geslaagd indien hij/zij minimum 14 op 20 haalt. De uitdaging voor de Brugse klassen bestaat er in om minstens 70 procent van hun leerlingen te doen slagen op deze toets. Indien dit lukt, mogen ze zich ‘Brugse Verkeersklas 2023’ noemen”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Een dertigtal klassen uit 18 Brugse basisscholen gingen uiteindelijk deze uitdaging aan. Schepen Mathijs Goderis: “Bijna alle klassen, samen meer dan 500 Brugse leerlingen, slaagden dit jaar in het opzet. Zij ontvangen de titel ‘Brugse Verkeersklas 2023’ met daaraan verbonden een label ontworpen door de Jeugddienst. Alle deelnemende leerlingen kregen eveneens een leuk gadget van Stad Brugge en een gratis toegangsticket waarmee ze het museum Historium kunnen bezoeken.”

Uit de 28 Brugse Verkeersklassen 2023 mochten na lottrekking door burgemeester Dirk De fauw en schepen Mathijs Goderis drie klassen het Historium gratis bezoeken. Het gaat om de vijfde leerjaren van basisscholen Mozaiek, De Zonnetuin en het Sint-Lodewijkscollege Spoorwegstraat.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.