Home > Brugge Plus moet op zoek naar nieuwe directeur. Lieve Moeremans maakt overstap naar De Grote Post in Oostende

Brugge Plus moet op zoek naar nieuwe directeur. Lieve Moeremans maakt overstap naar De Grote Post in Oostende

Geschreven op 6 juli 2022 om 11:35 door Mario De Wilde

Brugge Plus gaat op zoek naar een nieuwe directeur. De organisatie neemt in oktober afscheid van directeur Lieve Moeremans (43). Zij gaat na vijf jaar een nieuwe uitdaging aan bij De Grote Post in Oostende. Voorzitter Brugge Plus Franky Demon: “Dat ze een straffe madam is dat wisten we toen we haar vijf jaar geleden binnenhaalden bij Brugge Plus. Dat ze op een dag weer zou uitzwermen is iets waar je altijd rekening mee moet houden als je talentvolle mensen in huis haalt. Lieve Moeremans bulkt van gezonde ambitie en enorme creativiteit. Ze heeft een stempel gedrukt op Brugge Plus waar we dankbaar voor zijn en nog lang de vruchten van zullen plukken. De evenementen hebben een vlucht genomen onder haar vleugels: Wintergloed, Triënnale Brugge, Uitwijken, Feest in ’t Park, het vernieuwde Kookeet, het circusbeleid, en zoveel meer dragen haar ambitie en creativiteit mee uit. Voor Lieve is er nu de kans om haar tanden in iets nieuws te zetten. We wensen haar alle succes bij De Grote Post.”

Directeur Brugge Plus Lieve Moeremans: “De voorbije vijf jaar heb ik, samen met een fantastische medewerkersploeg, de organisatie getransformeerd naar andere manier van (samen)werken met een vernieuwd organogram. Daarnaast hebben we ook nieuwe evenementen ontwikkeld zoals het Reiefestival en Wintergloed en veranderingstrajecten opgestart voor verschillende evenementen waaronder Kookeet en Gouden Boomstoet. Met trots kijk ik terug op mijn Brugge Plus verhaal en ik neem de rijke ervaring mee naar Oostende om in De Grote Post aan een nieuw avontuur te beginnen.”

Brugge Plus gaat dus op zoek naar een nieuwe directeur. Lieve Moeremans blijft nog op post tot 15 oktober. Dit betekent dat zij nog de drukke evenementenzomer van Brugge Plus in goeie banen zal leiden. Na 15 oktober neemt Steven Slos, cultuurbeleidscoördinator stad Brugge, de dagelijkse leiding over in afwachting van de nieuwe directeur.

Over Brugge Plus

Brugge Plus, opgericht na ‘Brugge 2002: Culturele Hoofdstad van Europa’, brengt leven in de stad en de wijken, met kwaliteitsvolle evenementen en projecten. De vzw speelt ook een verbindende rol in het Brugse culturele veld via cultuurcommunicatie en publiekswerking, jongerencommunicatie, cultuur-toeristisch onthaal en ticketverkoop. De laagdrempelige culturele evenementen en projecten richten zich tot alle bewoners en bezoekers, steeds in een gastvrije sfeer en met oog voor duurzaamheid. Heel wat events zijn ondertussen klassiekers geworden: Cirque Plus, Feest in ’t Park, Kookeet, Uitwijken, Film op het Strand, Lichtfeest Lissewege, Iedereen Klassiek, Krikrak, Wintergloed en Triënnale Brugge.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.