Home > Brugge op achtste plaats in prestigieuze wereldranglijst van stedenbestemmingen

Brugge op achtste plaats in prestigieuze wereldranglijst van stedenbestemmingen

Geschreven op 3 oktober 2023 om 09:04 door Mario De Wilde

Het prestigieuze reismagazine Condé Nast Traveler maakte naar jaarlijkse gewoonte zijn lijstjes van favoriete bestemmingen bekend. Brugge prijkt daarbij, net als in 2022, op de achtste plaats in de wereldranglijst van kleinere steden. Condé Nast Traveler is een gezaghebbend Amerikaans luxe travel magazine dat mikt op het topsegment van individuele reizigers, een segment waar Visit Bruges strategisch op werkt.

“Deze internationale bekroning is voor Brugge zeer belangrijk”, zegt schepen van Toerisme Mieke Hoste. Voor deze award baseerde Condé Nast Traveler zich op de ratings en reviews van meer dan 520.000 lezers. Op basis hiervan werd een lijst samengesteld van favoriete steden. “Het geeft kracht aan onze toerismestrategie, die focust op een zo kwalitatief mogelijke bezoekersbeleving. Het is een opsteker te lezen dat deze aanpak vruchten afwerpt.”

Burgemeester Dirk De fauw: “The Reader’s Choice Awards zijn de langstlopende en meest prestigieuze onderscheiding binnen de reisindustrie en het ultieme symbool van erkenning en uitmuntendheid binnen de reissector. Deze award voor Brugge als beste stad is een mooi bewijs van de blijvende kracht van Brugge als reisbestemming.”

Ook in 2022 was Brugge op de achtste plaats in de ranglijst van dit gezaghebbende reismagazine te vinden. De stad werd toen geroemd om haar “onberispelijk goed bewaarde centrum met kasseien en reien” en gekozen door reizigers die op zoek waren naar rustige, kleine en ingetogen bestemmingen waarbij comfort voorop komt. “The right kind of less is more”, besloot de redactie van Condé Nast toen.

Top 10:

1. Victoria, Canada

2. San Sebastián, Spain

3. San Miguel de Allende, Mexico

4. Puerto Vallarta, Mexico

5. Antigua de Guatemala, Guatemala

6. San Juan, Puerto Rico

7. Porto, Portugal

8. Bruges, Belgium

9. Reykjavik, Iceland

10.Dubrovnik, Croatia

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.