Home > Brugge op 8ste plaats in prestigieuze wereldranglijst van stedenbestemmingen

Brugge op 8ste plaats in prestigieuze wereldranglijst van stedenbestemmingen

Geschreven op 7 oktober 2022 om 13:14 door Mario De Wilde

Het prestigieuze reismagazine Condé Nast Traveler maakte zonet haar jaarlijkse lijstjes van favoriete bestemmingen op waarbij Brugge op de wereldranglijst van kleinere steden op plaats 8 prijkt, bovendien als enige Belgische stad in de lijst. Condé Nast Traveler is een gezaghebbend Amerikaans luxe travel magazine dat mikt op het topsegment van individuele reizigers, een segment waar Visit Bruges strategisch op werkt.

“Deze internationale bekroning is voor Brugge zeer belangrijk”, zegt schepen van Toerisme Mieke Hoste. Voor deze award baseerde Condé Nast Traveler zich op de ratings en reviews van 250.000 lezers. Op basis hiervan werd een lijst samengesteld van favoriete steden. “Deze award voor Brugge als beste stad, is een bewijs van de blijvende kracht van Brugge als reisbestemming.”

Dit is opnieuw een opsteker voor de heropleving van het internationaal toerisme, want vorig jaar wist Brugge ook een plaats in de top tien te bemachtigen. De stad werd toen geroemd om haar “onberispelijk goed bewaarde centrum met kasseien en reien” en gekozen door reizigers die op zoek waren naar rustige, kleine en ingetogen bestemmingen waarbij comfort voorop komt. “The right kind of less is more”, besloot de redactie van Condé Nast toen.

Top 10:

San Miguel de Allende, Mexico
Victoria, British Columbia, Canada
San Sebastián, Spain
Cambridge, United Kingdom
Salzburg Austria
Malaga, Spain
Galway, Ireland
Bruges, Belgium
Bath, United Kingdom
Oxford, United Kingdom

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.