Home > Brugge omarmt met Manhattn’s Burgers een nieuwe fastfood. Thuiskomen voor twee broers

Brugge omarmt met Manhattn’s Burgers een nieuwe fastfood. Thuiskomen voor twee broers

Geschreven op 20 februari 2024 om 10:30 door Mario De Wilde

Voor de zomer nog moet op het drukke Simon Stevinplein in hartje Brugge een vestiging van Manhattn’s Burgers openen. De naam mag dan naar Amerika verwijzen, de twee broers die de keten van intussen acht Belgische filialen in hun portefeuille hebben, zijn echte Bruggelingen, die ook school gelopen hebben in Spermalie. Tenminste, daar werden Jerome en Philippe Vandermeulen geboren. Intussen wonen ze al een tijdje in Leuven. In Brugge moet half mei de negende Manhattn’s Burgers openen.

In 2011 arriveert Jerry in New York City, waar hij aan de slag gaat als Belgische wafelbakker in de straten van Manhattan. Gedurende 2 jaar neemt hij alles in zich op wat het kosmopolitische epicentrum van de wereld te bieden heeft. Terwijl hij wafels en koffie serveert in Central Park, begint hij te dromen om deze New Yorkse vibe terug te brengen naar Europa… Phil streeft zijn passie na om chef-kok te worden Om een geweldig bedrijf op te bouwen, heb je een geweldig team nodig. Phil Vandermeulen, de broer van Jerry, studeerde af als professioneel kok aan Hotelschool Spermalie, Brugge. Hij heeft een uitgebreide culinaire staat van dienst in de Belgische restaurantindustrie waar hij een passie ontwikkelde voor uitstekend eten met een waardering voor de Amerikaanse ”cuisine”.

Jerome en Philippe Vandermeulen: “Op 22 oktober 2014 opende Manhattn’s voor het eerst zijn deuren op de Louizalaan 164, Brussel. Te midden van wolkenkrabbers en het drukke Place Stephanie geeft deze beroemde Belgische laan je het gevoel dat je een New Yorker bent. Manhattn’s is geboren in de geest om mensen de kans te geven deel uit te maken van de vermakelijke en betoverende New York-ervaring. Het is niet exclusief. Er zijn New Yorkers in elke stad.” Het doel van de Vandermeulen Brothers is om het beste wat New York te bieden heeft naar boven te halen: heerlijke op het vuur gegrilde steakburgers, authentieke en dynamische gastenservice in een levendig decor.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.