Home > Brugge mag weer de ‘Blue Flag’ laten wapperen in Zeebrugge

Brugge mag weer de ‘Blue Flag’ laten wapperen in Zeebrugge

Geschreven op 19 mei 2023 om 09:33 door Mario De Wilde

Ook dit jaar kan Stad Brugge opnieuw de Blue Flag laten wapperen op het Zeebrugse strand. De Blue Flag of Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens. Een twintigtal criteria worden afgetoetst waar de sites aan moeten voldoen. Het milieu- en duurzaamheidsmanagement, de veiligheid, de waterkwaliteit, het natuurbehoud, bewustmaking en educatie, de toegankelijkheid voor mindervaliden en de afvalpreventie en -sortering worden afgetoetst door een externe auditeur en een onafhankelijke Belgische en internationale jury.

Schepen van Klimaat en Energie en Milieubeleid Minou Esquenet: “Het strand van Zeebrugge is een unieke plek in Brugge. We zetten ons als Stad dan ook sterk in om dit strand te blijven koesteren en er goed zorg voor te dragen. Een goede waterkwaliteit en duurzaam beheer zijn hierbij van groot belang. Het ontvangen van de Blue Flag bevestigt dat we ook de volgende jaren hierop blijven inzetten.”

“Dit is niet zomaar een vlag, maar een kwaliteitslabel van zeer grote betekenis”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Het label wordt enkel uitgereikt aan stranden, zwemvijvers en jachthavens die uitblinken in duurzaamheid en in kwaliteit. Het gaat niet alleen over proper zwemwater, maar ook over veiligheid, dienstverlening, toegankelijkheid, redders- en EHBO-posten, sanitaire voorzieningen en milieueducatie en informatie. Kortom, geen betere locatie om de Blue Flag te laten wapperen dan in Zeebrugge.”

Kwaliteitsbewaking

“We waken er nauwgezet over dat iedereen volop kan genieten van het zeewater ter hoogte van ons Zeebrugse strand. Het zwemwater wordt van juni tot half september gemiddeld anderhalve keer per week onderzocht. Door de Vlaamse Milieumaatschappij wordt de kwaliteit van het zwemwater van onze strandzone in Zeebrugge jaarlijks als zeer goed beoordeeld. Je kan dit zelf nazien op de website https://kwaliteitzwemwater.be/nl/brugge-badzones/brugge-westkant-zeebrugge. We kijken alvast uit naar een mooie zomer en nodigen iedereen van harte uit om te komen genieten van ons prachtige strand”, aldus schepen Minou Esquenet.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.