Home > Brugge leert stadspersoneel de knepen van brandveiligheid

Brugge leert stadspersoneel de knepen van brandveiligheid

Geschreven op 18 juni 2023 om 09:57 door Mario De Wilde

Zopas vond er een laatste opleiding brandveiligheid plaats in de gebouwen van IT, de Jeugddienst van Stad Brugge en de parking waar een ‘firetruck’ zal opgesteld staan. Op dit moment hebben maar liefst 212 stadsmedewerkers deze opleiding genoten. Het ging om een drie uur durende opleiding met zowel een theoretisch deel als een praktisch gedeelte.

Theoretisch gedeelte (1 uur)
Oproep van de hulpdiensten – vuurdriehoek – brandklassen – blusmiddelen – algemene principes evacuatie
Praktisch gedeelte (2 uur)
Toelichting bij de verschillende blusmiddelen – individueel oefenen met een blusdeken, CO2 blusser en schuimblusser

De meer dan 200 medewerkers die deze opleiding volgden, werden in samenspraak met de interne preventiedienst zorgvuldig gekozen op basis van de risico’s van hun functie en hun spreiding over de verschillende stadsgebouwen. “Op die manier zorgen we ervoor dat Stad Brugge een voldoende uitgebouwde interne brandbestrijdingsdienst heeft om haar medewerkers en patrimonium te beschermen. Ze vervangen wel nooit de echte brandweermannen, maar hebben toch wel de essentie meegekregen als er zich een incident voordoet”, zegt schepen van Personeel en Organisatie Pieter Marechal. “Deze medewerkers zullen om de drie jaar een bijscholing volgen om de aangeleerde vaardigheden op te frissen.”

Deze opleiding bood Stad Brugge aan in samenwerking met de firma SomatiFIE die gespecialiseerd is in mobiele blusopleidingen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.