Home > Brugge lanceert mocktailwedstrijd voor nieuwe chauffeurs in het verkeer

Brugge lanceert mocktailwedstrijd voor nieuwe chauffeurs in het verkeer

Geschreven op 12 juni 2024 om 06:48 door Mario De Wilde

Brugge lanceert een wedstrijd voor wie een nieuw of vernieuwd rijbewijs komt ophalen en wil zo het belang van nuchter rijden onder de aandacht brengen. Schepen van Preventie Mathijs Goderis: “Inzetten op verkeersveiligheid vormt een prioriteit voor zowel het stadsbestuur als de lokale politie. Daarom moedigen we bestuurders aan via deze gezamenlijke campagne ‘Ik rij #ZAD- Zonder Alcohol en Drugs’. Als stadsbestuur blijven we inzetten op diverse preventieve en repressieve acties, om het belang van nuchter te rijden te onderstrepen.”

Via de wedstrijd worden deelnemers aangezet om na te denken over hun motivatie om zonder alcohol, drugs te rijden. Daarnaast wordt er verwezen naar alternatieven om veilig naar huis te geraken.

“Het ophalen van een nieuw of vernieuwd rijbewijs is een ideaal moment om zowel nieuwe als ervaren chauffeurs aan hun engagement om nuchter te rijden te herinneren. Een rijbewijs behalen is een belangrijke stap in het leven richting meer onafhankelijkheid, maar ook een grote verantwoordelijkheid. Met deze campagne willen we iedereen die een rijbewijs behaalt, attent maken op die verantwoordelijkheid en hen tegelijk feliciteren met het behalen van een rijbewijs. Het is een start om levenslang te blijven investeren in bewust verkeersgedrag”, zegt schepen Mathijs Goderis.

Ook schepen van Welzijn Pieter Marechal is enthousiast over deze actie: “De opstart van de wedstrijd valt niet toevallig aan het begin van de zomerperiode: heel wat jongeren behalen na de examenperiode hun definitief rijbewijs, het is de tijd van zomerfeestjes, aperitieven, recepties en het festivalseizoen staat voor de deur. Het is dus belangrijk om hierbij in herinnering te brengen dat alcohol of drugs niet samengaan met rijden.”

“Ook de prijs van de wedstrijd heeft een sensibiliserende insteek: de winnaar kan zijn nieuwe rijbewijs vieren met een mocktailpakket en kan op die manier lekkere non-alcoholische alternatieven leren kennen. De wedstrijd loopt tot eind december 2024. Deelnemen kan in alle (deel)gemeentehuizen en de Bus van de Bruggeling” aldus schepen van Burgerlijke Stand Jasper Pillen.

Meer informatie over de wedstrijd is terug te vinden op de website www.rijzad.be/wedstrijd.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.