Home > Brugge lanceert actie ‘Stuur een kaart, verbind je buurt’ tegen eenzaamheid

Brugge lanceert actie ‘Stuur een kaart, verbind je buurt’ tegen eenzaamheid

Geschreven op 13 december 2022 om 10:10 door Mario De Wilde

‘Verbind Je Buurt’: met die campagne gaan Vierkant Tegen Eenzaamheid en de Vrijwilligerscentrale tijdens de eindejaarsperiode de verbinding versterken tussen buurtbewoners in de stad. De projectpartners bieden gratis postkaarten aan waarop je een hartverwarmende boodschap kan schrijven voor buren, vrienden of kennissen.

Schepen Mathijs Goderis: “De voorbije jaren pakten we al uit met ‘Verlicht Je buurt’, nu is het een herneming van ‘Verbind Je Buurt’. Op een laagdrempelige manier willen we Bruggelingen dichter bij elkaar brengen. Vierkant Tegen Eenzaamheid en de Vrijwilligerscentrale bieden gratis postkaarten aan waarop iedereen een positieve en hoopvolle boodschap kan schrijven. Je kiest zelf aan wie je de post richt: vrienden, buren, kennissen of misschien zelfs een bewoner van een woonzorgcentrum. Vorig jaar werd de actie een onverhoopt succes toen gingen er 10.000 kaartjes de deur uit. In de eindejaarsperiode doet een warm woord altijd goed, zeker voor wie minder sociale contacten heeft.”

Bruggelingen mogen de gratis postkaarten vanaf nu ophalen in de Vrijwilligerscentrale aan het Kraanplein of in Hoogstraat 9. Welzijnsorganisaties die nood hebben aan een grotere voorraad, kunnen rechtstreeks terecht bij Vierkant Tegen Eenzaamheid.

Schepen Pablo Annys: “We gaan ervan uit dat elke kaartschrijver wel iemand kent aan wie hij een berichtje wil sturen. Maar misschien hebben mensen ook gewoon zin om een onbekende een hart onder de riem te steken. Met ‘Verbind Je Buurt’ kan het. In dat geval bezorg je je ingevulde kaartje terug aan Hoogstraat 9. Onze medewerkers verspreiden de kaartjes ‘random’ aan een welzijnsorganisatie, die de boodschap bezorgt aan een Bruggeling die deugd heeft van wat warme woorden.”

De trekkers van ‘Verbind je Buurt’ hopen alvast dat de Brugse buurtcomités de komende weken in hun pen kruipen en een positieve, warme boodschap richten aan iemand in de stad. Ze mogen zelf instaan voor de bedeling, of de kaartjes terugbezorgen aan Hoogstraat 9 voor verdere verspreiding. Deelnemende buurtcomités ontvangen affiches om het initiatief te promoten en sfeerbeelden van de schrijfactie mogen gedeeld worden via de sociale media, met volgende hashtags:

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.