Brugge krijgt met Mémoire opnieuw een Michelinrestaurant erbij
Deze middag werden in Antwerpen de Michelinsterren uitgedeeld en Brugge heeft er een sterrenzaak bij. Het gaat om Restaurant Mémoire aan de Dijver dat als nieuwkomer een ster te pakken kreeg. Restaurant De Jonkman aan de Maalsesteenweg in Sint-Kruis behoudt zijn twee sterren en naast Mémoire, kregen ook Sans Cravate, Zet’Joe by Geert Van Hecke (beiden in de Langestraat) en Goffin aan de Maalsesteenweg eveneens in Sint-Kruis, opnieuw een Michelinster.
Vrij onverwacht maar daarom met niet minder trots openden in september vorig jaar de eigenaars van het bekende Hotel De Tuilerieën aan de Brugse Dijver een eigen restaurant. De naam: Mémoire dat een stijlvolle en culinaire aanvulling is op het hotel, waar zowel hotelgasten als bezoekers van buitenaf welkom zijn. Met een verfijnd menu en een warme ambiance, is het de ideale plek om te genieten van een uitzonderlijke eetervaring en tot rust te komen. Voor de invulling van de verantwoordelijke aan het fornuis werd niet over één nacht ijs gegaan want met name sterrenchef Wouter Van Tichelen werd ingehaald om de keuken te leiden. Met zijn jarenlange ervaring en passie voor culinaire perfectie heeft hij een menu gecreëerd dat authentieke smaken combineert met moderne technieken. Een naam als een klok in de wereld van de gastronomie want Wouter was voorheen werkzaam in de Antwerpse vijsterren The Botanic Sancturary alsook Glass waar hij één ster behaalde.