Home > Brugge is gaststad voor WK wielrennen 2021

Brugge is gaststad voor WK wielrennen 2021

Geschreven op 27 september 2018 om 13:43 door Mario De Wilde

De UCI besliste vandaag om in 2021 het WK wielrennen op de weg in Vlaanderen te organiseren. Dat is goed wielernieuws voor Brugge, dat één van de gaststeden zal zijn.

Elk jaar in september vindt het wereldkampioenschap wielrennen in een andere gaststad of regio plaats. Het is hét wielerevenement van het jaar met de elite wedstrijden op de weg voor mannen en vrouwen, de tijdritten en de U23 en juniorenwedstrijden. Voor deze (100ste) jubileumeditie, die start op 18 september 2021 en eindigt op 26 september 2021, zou Knokke-Heist de startplaats zijn en Brugge als aankomstplaats dienen voor de tijdritten die lopen van zondag tot en met dinsdag.

Burgemeester Renaat Landuyt reageert opgetogen over de keuze van de UCI: “Brugge is niet alleen een kunststad met een rijk patrimonium, maar bovendien ook een bloeiende sportstad. We hebben heel wat ervaring met de organisatie van sportevenementen waaronder de wielerwedstrijden Elfstedenronde en de Driedaagse Brugge – De Panne, die trouwens gisteren het statuut heeft gekregen van WorldTour-koers. Het zal ons imago van fietsstad versterken als in 2021 onze stad het decor vormt voor de strijd om de regenboogtrui. Sowieso brengt dit evenement tienduizenden mensen op de been, wat een direct positief effect zal hebben op de Brugse economie. Daarnaast lokken de tv-beelden wereldwijd een paar miljoen kijkers, die geïnspireerd kunnen worden om Brugge op een latere datum te bezoeken. Al moet dit kampioenschap uiteraard ook voor de vele Brugse fiets- en wielerliefhebbers een feestelijk gebeuren worden.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.