Home > Brugge investeert met ‘Brood(doos)nodig’ in gezonde voeding voor schoolgaande jeugd

Brugge investeert met ‘Brood(doos)nodig’ in gezonde voeding voor schoolgaande jeugd

Geschreven op 5 oktober 2022 om 10:21 door Mario De Wilde

Steeds meer kinderen komen met een lege brooddoos naar school, ook in Brugge. Exacte cijfers over het probleem bestaan er niet, maar de stad is vastberaden om het aan te pakken. Avansa, De Republiek, de Klimaatdienst en het Flankerend Onderwijsbeleid van de stad, de brugfiguren en de Cel Lokaal Sociaal Beleid zetten hun schouders onder de Brugse editie van ‘Brood(doos)nodig’.

Schepen Pablo Annys: ‘Brood(doos)nodig liep vorig jaar al als pilootproject, onder andere in 9 Gentse scholen. Wij sluiten nu ook aan en ontwikkelen met onze lokale partners een netwerk van ‘hartelijke scholen’. Zij engageren zich om gezonde voeding aan te bieden doorheen de dag, aan alle schoolgaande jongeren die er nood aan hebben. De expertise van de stad Gent en de inbreng van onze projectpartners moet in Brugge een wezenlijk verschil maken en een ‘verdoken’ hongerproblematiek helpen aanpakken.”

Ouders, familieleden en buurtbewoners kunnen voor Brood(doos)nodig een solidaire bijdrage doen. Ze trakteren de deelnemende school of scholen op een gezonde, lekkere maaltijd of tussendoortje. Er zijn verschillende formules voor beschikbaar, volgens ieders budget. Acht Brugse scholen, waaronder BuBaO De Kaproenen, Vrije basisschool Het Kleurenpalet en Stedelijke Basisschool Ter Poorten, doen mee en worden ambassadeurs van het project.

Schepen Pablo Annys: “Met een aantal andere Brugse scholen, ook de secundaire, zitten we nog rond de tafel. We hopen uiteraard dat zij ook voor Brood(doos)nodig kiezen. De kracht van dit project zit niet alleen in het engagement van wie schenkt, maar in een flexibele samenwerking, zelfs met lokale handelaars. De betrokken scholen beslissen zelf hoe ze de middelen van dir project inzetten om gezonde voeding aan te bieden.” Voorbeelden van aanpak zijn er genoeg. Scholen installeren bijvoorbeeld een ontbijthoekje in de refter, bieden elke dag soep aan of geven een korting op warme maaltijden.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.