Home > Brugge helpt inwoners veilig en handig aan Covid Safe Ticket

Brugge helpt inwoners veilig en handig aan Covid Safe Ticket

Geschreven op 29 oktober 2021 om 16:21 door Mario De Wilde

Het Covid Safe Ticket is digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofiel, mijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heeft men een identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme). Vanaf maandag 1 november moet men in het hele land het Covid Safe Ticket (CST) onder meer kunnen voorleggen in de horeca en in fitnesscentra. Stad Brugge biedt ondersteuning aan inwoners om aan hun Covid Safe Ticket te geraken.

“Heel wat Bruggelingen zijn intussen al in het bezit van hun Covid Safe Ticket”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Het is echter niet voor iedereen even evident om aan het certificaat te geraken. Daarom kunnen Bruggelingen al sinds het begin van de zomer terecht in de hoofdbibliotheek Biekorf (Kuiperstraat 3, 8000 Brugge) of in een van de buurtcentra van Mintus (www.dienstencentra-brugge.be) voor ‘digihulp Corona’. Men krijgt er ondersteuning voor het online boeken van een COVID-19-(reis)test of voor het downloaden en printen van de nodige documenten zoals het Covid Safe Ticket.”

Voor deze dienstverlening kan men zonder afspraak tijdens de openingsuren langskomen in hoofdbibliotheek Biekorf of in een van de buurtcentra van Mintus. Het is noodzakelijk dat men de identiteitskaart en pincode of een geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme) meebrengt. Voor minder mobiele inwoners is ook een thuisbezoek vanuit de buurtcentra mogelijk. Deze service wordt ook specifiek aangeboden aan personen met een visuele en/of auditieve beperking. Wie hiervan gebruik wenst te maken moet hiervoor wel een afspraak maken via het Huis van de Bruggeling (050 44 8000).

“Het is de bedoeling dat men binnenkort ook in het Huis van de Bruggeling terecht kan om een Covid Safe Ticket te downloaden en te printen. We zullen hierover communiceren vanaf het moment dat deze dienstverlening aangeboden wordt.”

Doe-sessies

Op donderdag 4 november worden in bibliotheek Biekorf (Kuiperstraat 3) twee doe-sessies (om 10.30 en om 14.00 uur) georganiseerd voor inwoners die hulp nodig hebben bij de aanmaak van hun Covid Safe Ticket. Deelnemers moeten hun identiteitskaart en pincode meebrengen. Het is ook mogelijk om eigen toestellen (laptop en smartphone met eventueel Covid Safe App) mee te brengen. Inschrijven is noodzakelijk. Dat kan via www.brugge.bibliotheek.be/agenda/digihulp-corona of 050 44 66 77.

Covid Safe Ticket per post

Het Covid Safe ticket kan ook per post bezorgd worden. Hou rekening met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van één week. Aanvragen kan via 078 78 78 50 (van 9 tot 19 uur op weekdagen en op zaterdag van 10 tot 18 uur). Hou je identiteitskaart bij de hand. Meer info: www.vlaanderen.be/covid-certificaat

Meer info

Online:

www.brugge.be/coronavirus/testing-quarantainewww.vlaanderen.be/covid-certificaathttps://covidsafe.be/nl/
Telefonisch: Huis van de Bruggeling op het nummer 050 44 8000.

Digihulp Corona is een samenwerking tussen Stad Brugge, Eerstelijnszone Brugge, Bibliotheek Brugge, Buurtcentra Mintus & Huis van de Bruggeling.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.