Brugge heeft er weer een Michelinster bij: chef-kok Ruige Vermeire van L.E.S.S. aan het feest
Deze namiddag was er de uitreiking van de Michelinsterren in Gent en dat veroorzaakte weer voor flink wat nervositeit in de Belgische keukens. Een van de allereerste die op het podium werd geroepen was de jonge chef-kok Ruige Vermeire van L.E.S.S. (Love, Eat, Share, Smile). Die haalde als eerste een Michelinster binnen. Met dank aan Gert De Mangeleer en Joachim Boudens, die vorig jaar hun driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem sloten en op ’t Zand van Brugge een nieuw concept openden. De nieuwe Michelingids werd deze namiddag eveneens gepresenteerd en daaruit blijkt dat onze provincie dit jaar 25 Michelinsterren telt. Vorig jaar waren dat er nog drie meer, maar door het wegvallen van Bartholomeus** in Knokke en Berto* uit Waregem wegens nieuwe concepten, zakte het aantal sterren dit jaar naar 24. Peter Goossens van Hof van Cleve uit Kruishoutem werd zoals verwacht alweer bekroond met drie sterren. In 1994 kreeg hij zijn eerste ster, intussen mag hij al vijftien jaar prat gaan op drie Michelinsterren.
L.E.S.S. by Hertog Jan*** is het conceptrestaurant van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens. Gedreven door hun passie voor gastronomie, stuwden ze restaurant Hertog Jan naar het allerhoogste culinaire niveau met als resultaat 3 sterren in de Michelingids en wereldwijde bekroningen. Toch voelden Gert en Joachim de noodzaak om ook de gerechten en drankjes die ze vaak thuis serveren, met een groter publiek te delen. “In onze ogen gaat er niets boven eenvoudige gerechten barstensvol smaak die gemaakt zijn om te sharen. Dan pas wordt het gezellig aan tafel”, aldus Gert en Joachim. In 2014 openden ze L.E.S.S., een restaurant met als levensmotto Love, Eat, Share, Smile. De inspiratie daarvoor halen ze uit hun culinaire trips in binnen- en buitenland. Anno 2019 laten Gert en Joachim L.E.S.S. verdergaan op ’t Zand.
Twee sterren in onze provincie
Izegem: La Durée
De Panne: Hostellerie Le Fox
Sint-Kruis: De Jonkman