Home > Brugge gaat massaal op zoek naar Anna, het populaire figuurtje van Kathleen Amant

Brugge gaat massaal op zoek naar Anna, het populaire figuurtje van Kathleen Amant

Geschreven op 20 juni 2023 om 13:32 door Mario De Wilde

Het populaire figuurtje Anna, uit de boekjes van Kathleen Amant, staat opnieuw centraal in de zoektocht die Stad Brugge deze zomer samen met Uitgeverij Clavis organiseert. Deze tocht voor de allerjongste speurneuzen loopt doorheen de Brugse winkelstraten. Deelnemen is gratis en iedereen krijgt een leuke verrassing. Vanaf maandag 26 juni tot en met zondag 2 september kunnen gezinnen met jonge kinderen weer speuren naar het bekende kinderboekenfiguurtje Anna in het centrum van Brugge. Tijdens deze zoektocht, in samenwerking met uitgeverij Clavis, zet Stad Brugge telkens andere straten en delen van de stad in de kijker. “Bedoeling is om jonge gezinnen op een ongedwongen wijze te laten kennismaken met ons attractieve winkelaanbod”, legt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys uit. “En uiteraard is het ook een leuke activiteit om met de kleinsten te ondernemen deze zomer”. Deze keer gaan we richting hippe Langestraat.

De zoektocht start bij het toerismepunt op de Markt 1 (Historium) waar iedereen gratis en tijdens de openingsuren een formulier kan afhalen. In twaalf etalages kunnen de deelnemers speuren naar de kleurrijke Anna-figuurtjes. Over elke sticker wordt een vraag gesteld. Het antwoord kunnen de deelnemertjes op het formulier ingeven. Eindigen doen we bij de Clavis Conceptwinkel in de Sint-Amandsstraat waar de speurneuzen hun formulier kunnen inruilen voor een leuk cadeautje. “De vorige zoektochten bleken alvast een schot in de roos, met ruim 2.000 deelnemers”, zegt schepen Pablo Annys.

Kan je niet genoeg krijgen van Anna? De hele zomervakantie lang organiseert boekhandel Clavis uit Brugge Anna-voorleesmomentjes bij ’t Spelopdewagen, Langestraat 108 op woensdag, donderdag en zaterdag om 14.00 uur. Inschrijven kan via conceptwinkel.brugge@clavisbooks.com of telefonisch via 050 60 31 36.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.