Home > Bruges Meeting & Convention Centre: en dan was er de grand opening

Bruges Meeting & Convention Centre: en dan was er de grand opening

Geschreven op 5 mei 2022 om 08:58 door Mario De Wilde

In aanwezigheid van een kleine honderd enthousiaste meetingplanners, geïnteresseerde congresorganisatoren en professionele vertegenwoordigers van beurs- en eventbedrijven, was het Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC) gisteren aan de ‘grand opening’ toe.
Aan de realisatie van dit functionele congresgebouw, vlakbij ’t Zand, op de plaats waar vroeger de Beurshalle stond, is de jongste jaren zeer intensief gewerkt. Het resultaat is ronduit verbluffend en de meest kritische stemmen zullen hoe dan ook moeten akkoord gaan met het feit dat het duurzame ontwerp van de hand van de Portugese architect Eduardo Souto De Moura i.s.m. META architectenbureau, een imposante nieuwkomer is. BMCC-directeur Sarah Cornand: “Het BMCC beschikt, congresruimte en vergaderzalen meegerekend, in totaal over een capaciteit van 2.500 plaatsen. De unieke ligging, in het hart van de historische binnenstad, zorgt voor een hele resem troeven en faciliteiten. Zo zijn binnen wandelafstand niet minder dan 3.400 hotelkamers ter beschikking. Voor extra grote congressen is het Brugse Concertgebouw met 1.289 zitjes overigens vlakbij. Recent hebben we een overeenkomst afgesloten met KULeuven, die de toekomstige congressen in Brugge zal houden. Nog goed nieuws is dat we reeds tientallen aanvragen voor de komende jaren binnen hebben. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we voortaan congrestoerisme met een toegevoegde waarde zullen weten aan te bieden. Vanaf nu is Brugge al evenzeer een ‘conference destination’.”

De Brugse burgemeester Dirk De fauw drukte zijn fierheid uit over de realisatie van het gebouw en benadrukte dat de kostprijs van 40 miljoen euro, meteen goed was voor één van de grootste projecten waarop de Breidelstad de jongste tien jaar prat kan gaan.
Brugs schepen van Ondernemen en Werk en tevens BMCC-voorzitter Pablo Annys zei dat van dit megaproject wel degelijk een belangrijke economische impact wordt verwacht. “Het Bruges Meeting & Convention Centre” zal de stad nationaal en internationaal nog meer allure geven en als stadsbestuur zullen wij er alles aan doen om het economisch potentieel ervan te maximaliseren”, aldus nog Annys.
Luc Coussement (gm Izidok): “Het BMCC is een serieuze aanwinst voor Brugge en de hele regio, zeker als je ziet dat alles vlakbij is en er tevens gedacht werd aan de combinatie van live en online congresmogelijkheden. Belangrijk is dat er tevens prima voorzieningen zijn voor cateraars en een uitgebreide ondergrondse parkeergarage ter beschikking is. Bovendien ligt het BMCC pal in het centrum, valkbij het treinstation, met tal van hotels en restaurants in de onmiddellijke omgeving. Als general manager van Izidok, een platform voor medische professionals, ben ik permanent op zoek naar interessante congreslocaties en met het BMCC heeft Brugge zeer zeker een hoofdvogel afgeschoten.”
BMCC in cijfers
De beurshal heeft een oppervlakte van 4.500 vierkante meter en kan 2.500 mensen aan en dat geldt evenzeer voor grote events, galadiners en zelfs concerten. De bovenverdiepingen zijn ontworpen voor meetings en congressen van 10 tot een plenaire zaal met telescopische tribune voor 514 personen. Ondergronds zijn er een 90-tal betalende parkeerplaatsen voor organisatoren, exposanten en gasten. De beurshal is dermate groot dat cateraars met kleine bestelwagens kunnen binnenrijden om te laden en te lossen. Een grote keuken, waarin ze aan de slag kunnen is beslist meegenomen. Zelfs douchen zijn ter beschikking van bezoekers die nog even moeten worden opgefrist. Boven het gebouw is er een groot terras van waaruit een fantastisch uitzicht op de historische binnenstad en de middeleeuwse skyline op de gasten wacht (Yves Slabbinck).
Meer info: tel. 050/89.35.47, info@bmccbruges.com en www.bmccbruges.com

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.