Home > Bruges by night, allerlei lichtjes: aftellen voor Raymond en Pommelien tijdens Super Bavik Dagen

Bruges by night, allerlei lichtjes: aftellen voor Raymond en Pommelien tijdens Super Bavik Dagen

Geschreven op 15 juli 2023 om 14:29 door Mario De Wilde

De kelen worden geschraapt, de gitaren worden gestemd en de pinten worden gespoeld. Straks (over vijf dagen) staan de Bavik Super Dagen in Brugge op het programma en de organisatie (het Koninklijk Comité voor Initiatief Brugge) heeft alvast goed weer besteld. Op 19-20-21 juli gaat het feestgebeuren door op de Brugse markt en dat met de nieuwe hoofdsponsor, Brouwerij De Brabandere.

Brouwerij De Brabandere is sinds jaar en dag sponsor van heel wat voorjaarskoersen waaronder De Ronde van Vlaanderen. Door het aflopende contract met onze vorige sponsor zijn we met brouwerij De Brabandere gaan samenzitten en hebben we een contract voor de Bavik Super Dagen – Brugge voor drie jaar afgesloten, met de mogelijkheid om te verlengen.
De brouwerij ondersteunt ons financieel doch ook met know-how en diensten in de organisatie van het driedaags muziek event. Dominique Persoone van The Chocolate Line is trouwens een mooie link tussen Bavik en Brugge.

Voor een muziekevenement zijn geluid en belichting uitermate belangrijk. Dit jaar gaan de organisatoren voor de eerste keer in zee met Wesound, een bedrijf uit Knokke-Heist dat een jarenlange ervaring in de sector. Er komt een 15 m² groot LED-scherm dat rechts van het podium opgesteld wordt, waardoor de beleving van alle toeschouwers op de markt nog verbeterd wordt. Voorzitter Filip De Craemer: “We werken dit jaar ook voor de eerste keer met herbruikbare bekers. Door dit type beker te gebruiken zullen we voorzeker veel minder afval produceren. De beker kost een euro en kan op het einde van het event geschonken aan het Goede Doel ofwel weer ingeruild worden.”

Op 19 en op 20 juli is de toegang betalend, al houdt men die prijzen zeer democratisch. Nieuw is dat er voor het eerst op deze dagen telkens 250 zitplaatsen pal voor het podium zijn. Deze zitplaatsen zijn evenwel helemaal uitverkocht, er zijn voor beide dagen wel nog staanplaatsen beschikbaar. Voor deze dagen zijn er twee toegangen, een ter hoogte van de Sint-Amandsstraat en een aan de hoek Wollestraat/Breidelstraat. Toeschouwers voor de zitplaatsen en mensen met een beperking kunnen enkel via de ingang Wollestraat/Breidelstraat op het terrein komen vanwaar ze naar hun plaats begeleid worden. Op 21 juli is de toegang gratis.

Artiesten

Op 19 juli start men om 18u30 met DJ Bjorn Verhoeven, de allround DJ van Vlaanderen, die het publiek onmiddellijk in de juiste festivalstemming zal brengen.. Hij wordt omstreeks 19u30 opgevolgd door niemand minder dan Pommelien Thijs. Haar debuutalbum ‘Per ongeluk’ is een maand uit en ook haar prestaties in ‘Knokke Off’ ging niet onopgemerkt voorbij. De Brugse markt zal met nummers als ‘Nu wij niet meer praten’ en ‘Meisjes van honing’ de Brugse markt doen smelten. Om 21u30 staat Radio Guga op de affiche en dat betekent altijd feest. De band heeft dan ook een sterke formule: bekende hits, een schitterende band en vooral: Guga Baul, meester in stemmenimitaties en grappige bindteksten. Om 23u00 neemt DJ Bjorn Verhoeven weer over om de nacht al dansend en swingend in te zetten.

Op 20 juli start men al om 18u00 voor de allerkleinsten met Mega Mindy. Om 18u45 gevolgd door Cooking with Knopfler, begeleid door topmuzikanten. Ze zullen het publiek meenemen langs Knopflers sfeervolle grooves, rhythm & blues, feeërieke ballades, vele ongekende parels en natuurlijk de grote Dire Straits hits.

Omstreeks 20u30 staat niemand minder dan Raymond Van het Groenewoud in zijn Brugge op de grote markt. Van welke andere Vlaamse artiest kan jij 10 titels opsommen? Naar het schijnt zal hij voor een keer niet Brussels by night maar wel Bruges by night brengen. Afsluiten gebeurt vanaf 22u45 met Studio Banaal. Deze Brugse Band zorgt voor een party van jewelste en belooft de markt in vuur en vlam te zetten.

Op 21 juli wordt er gestart om 18u30, traditioneel met Edje Ska & The Pilchards die 100% live music combineren met 200% ambiance. Aansluitend is er dan ‘Le moment suprême’ met Vlaanderen Zingt dat de markt op stelten zal zetten. Starten doet men met Mama Mia. Er worden alles samen 40 songs op je losgelaten en het 80 koppige koor op het podium danst met presentator Nick de nacht in. Smeer jullie kelen, zwaai met het krantje, zing mee tot er afgesloten wordt.

 

 

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.