Home > Brouwerij Jus de Mer uit Middelkerke gaat over van Bart en Alexander naar Stijn en Sam

Brouwerij Jus de Mer uit Middelkerke gaat over van Bart en Alexander naar Stijn en Sam

Geschreven op 10 mei 2023 om 07:13 door Mario De Wilde

Brouwerij Jus de Mer van het duo Bart Mortier en Alexander Verlinde is in nieuwe handen: Stijn Roels uit Oostduinkerke nam de brouwerij volledig over en zal, geruggesteund door Sam Stommeleer, Jus de Mer op nog grotere schaal verspreiden. “Het kwaliteitsvol product spreekt voor zich en is te goed om alleen maar regionaal te scoren. We mikken duidelijk op expansie naar alle hoeken van Vlaanderen”, stelt de nieuwe eigenaar Stijn Roels.

Gepassioneerd door bier, vonden Bart Mortier en Alexander Verlinde mekaar in oktober 2014. Hun beider liefde voor het edele vocht leidde hen naar veel nachtelijke uurtjes op zoek naar de juiste formule om een exclusief biertje te brouwen. Drie jaar werd geëxperimenteerd in hun garage. Gevolg, alras werd een eerste brouwsel, goed voor 20 liter, goed bevonden. Het werklustige duo spendeerde al hun vrije tijd in de zaak tot ze
100% tevreden waren. Artisanaal brouwen en topkwaliteit kwam steeds op de allereerste plaats.

EIGEN BROUWERIJ

Bart Mortier en Alexander Verlinde zagen meteen dat hun Jus de Mer een absolute meevaller werd. “We dachten verder en na veel wikken en wegen keken we uit naar een geschikte locatie om het grootschaliger aan te pakken. We kwamen op spoor dat op de wijk Krokodil de voormalige gebouwen van de Brouwerij Lion d’Or van de familie Logier te koop stond. Met de eigenaars, Achille Harteel en Christiane Logier (de laatste brouwer die de deuren sloot in 1974), kwamen we tot een akkoord. We verbouwden de zaak met achteraan een nieuwe loods, goed voor een spiksplinternieuwe brouw- en bottelinginstallatie.”

NIEUW BLOED

Intussen liep al heel wat Jus de Mer doorheen de brouwerij, groeide de belangstelling en werd het bier al spoedig een begrip in de regio, met de kust als groot afnemer. Bart Mortier en Alex Verlinde: “Gestart met de productie van 60.000 liter halen we vandaag een jaarproductie van 120.000 liter, wat ons intussen op een kantelpunt bracht. We zijn groot geworden tussen de kleine huizen en te klein tussen de grote brouwerijen. Vandaar onze kijk naar versterking en of uitbreiding van Jus de Mer. Stijn Roels, met ervaring in de voedingsector, nam het geheel over, met Sam Stommeleers als commercieel gezicht. We blijven nog enkele maanden aan hun zijde staan om hen toe te laten de continuiteit van ons product verder uit te werken in de best mogelijke zin.”

ACTIEVE PROSPECTIE

De nieuwe eigenaar Stijn Roels is formeel: “We beschikken over een moderne infrastructuur en zijn er zeer blij mee. Ons streefdoel is het gamma van dit mooie product nog verder uit te breiden. De kust kent intussen Jus de Mer. Nu nog de rest van Vlaanderen, met alvast dank aan Bart Mortier en Alex Verlinde om ons verder wegwijs te maken in productie en afzet.”
Hoe dan ook het nieuwe duo laat er geen gras over groeien. “We maken ons sterk dat alle producten van Jus de Mer straks overal te bekomen zijn. En ja, voor de liefhebbers, wie de brouwerij wil bezoeken kan dat steeds na afspraak. We kijken er naar uit.”

Brouwerij Jus de Mer, Westendelaan 142a, wijk Krokodil, 8430 Middelkerke. Meer info: Stijn Roels 0485 74 77 27 en www.jusdemer.be

Tekst en foto’s Georges Keters

Foto: Alex Verlinde, Bart Mortier, Stijn Roels en Sam Stommeleers bij de bottelarij van Jus de Mer. (Foto GK))

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.