Home > Brouwerij De Brabandere uit Bavikhove wint prestigieus Ridderschap van de Roerstok der brouwers

Brouwerij De Brabandere uit Bavikhove wint prestigieus Ridderschap van de Roerstok der brouwers

Geschreven op 16 maart 2024 om 09:38 door Mario De Wilde

Gisteren werd het jaarlijkse Feest van Koning Gambrinus gevierd bij Brouwerij De Brabandere. De prestigieuze bijeenkomst van het “Ridderschap van de Roerstok der Brouwers” ontvangt niet alleen alle groten van de Belgische bierwereld, maar verwelkomt met een traditionele ceremonie ook nieuwe leden die vanaf dan de selecte titel “Ridder van de Roerstok” mogen dragen. Dit jaar werd ook Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere geridderd tot ere-lid.

Op 15 maart vieren we de verjaardag van Gambrinus, de patroonheilige van het bier en het brouwen. Een moment waarop de Ridders van de Roerstok jaarlijks vergaderen en de crème de la crème van de Belgische brouwerswereld samenkomt om hun ambacht en verdiensten te vieren met het nodige gerstenat. De gastheer van deze exclusieve bijeenkomst is dit jaar niet toevallig Brouwerij De Brabandere. De West-Vlaamse familiebrouwerij viert in 2024 maar liefst 130 jaar brouwersactiviteit, eerde dit met de nodige investeringen en belichaamt op die manier het vakmanschap dat het Ridderschap van de Roerstok zo hoog in het vaandel draagt. Dit evenement wordt gevierd bij Brouwerij De Brabandere. De keuze om het feest in Bavikhove te houden wordt gemotiveerd door het 130-jarige bestaan van de brouwerij, samen met enkele recente investeringen die zijn gedaan. Het belooft een bijzondere gelegenheid te worden, waar bierliefhebbers en professionals uit de industrie samen zullen komen.

De Ridderschap van de Roerstok der Brouwers is de rechtstreekse afstammeling van de eeuwenoude brouwersgilde en werd gesticht in 1946. Ze vertegenwoordigt de tradities van de brouwersambacht.
Nieuwe ridders worden eerst voorgedragen door twee verschillende brouwerijen en moeten een aantal verdiensten in brouwerijwereld kunnen voorleggen. Dit jaar treden 18 nieuwe ridders toe, waaronder twee vrouwen én Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere.

Het Feest van Koning Gambrinus was een avond worden vol feestelijkheden, erkenning en uitstekend bier.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.