Home > Brouwerij Beer van Brugge al meteen in de prijzen op World Beer Awards

Brouwerij Beer van Brugge al meteen in de prijzen op World Beer Awards

Geschreven op 11 september 2020 om 07:01 door Mario De Wilde

Naast Gouden Carolus, Sint Bernardus en Delirium, mag Brouwerij Beer Van Brugge zich terecht tot de top van de Belgische bieren rekenen na de eerste erkenning als Country Winner op de World Beer Awards. Niet alleen het bier Beer van Brugge 12 viel in de prijzen met de hoogste erkenning, ook de variant van dit bier de Beer Van Brugge Single Malt Whishy Infused wist een bronzen medaille weg te kapen dit jaar.

Nogmaals bleek op de World Beer Awards dat de Belgische bieren blijven behoren tot de top van het wereldwijd bierlandschap en dat niet alleen grote brouwerijen goede bieren kunnen brouwen. De kleine Belgische brouwerijen blijven jaar op jaar groeien in wereldwijde appreciatie en weten veelvuldiger het eremetaal naar zich toe te trekken. Een positieve evolutie, volgens Stephane Kolijn, in een harde wereld waar Brouwerij Beer Van Brugge al meermaals kennis heeft mee mogen maken.

“Juist omwille van de vele problemen waar we als brouwerij mee te kampen hebben is een dergelijke bekroning een ongelooflijke waardering voor al ons harde werk, dit voelt nu eens echt goed”, lacht Stephane Kolijn, “onze 12 graden is blijkbaar niet voor niets ons best verkopende bier in de supermarkten”.

De bekroning van de bieren is geen uitzondering, vorig jaar won Brouwerij Beer Van Brugge al driemaal brons op de World Beer Awards. Dit jaar hebben we enkel de Beer Van Brugge 12 en onze nieuwe Whiskey Infused ingeschreven. Nadat ik deze resultaten kreeg vond ik het bijzonder jammer dat we maar 2 inzendingen gedaan hebben dit jaar, want wederom is elk bier met een medaille gaan lopen, soms is het brouwen een echte rollercoaster en dat maakt het uitbouwen van een biermerk nu net zo leuk.

De coronacrisis laat Brouwerij Beer van Brugge natuurlijk ook niet ombewogen, van de geplande omzet in 2020 is slechts 40% momenteel gerealiseerd, dat alleen zorgt voor een kluwen van denkwerk en inventiviteit om toch onze bieren aan de man te brengen. Het winnen van deze Awards zal hopelijk een extra push geven aan de verkoop van onze bieren in de komende maanden.

De supermarktketen Carrefour gelooft er alvast steevast in en heeft heel wat van onze bieren besteld voor haar verkooppunten. Wij werken dan ook heel graag verder samen met hen en het merendeel van onze productie van het bekroonde bier zal exclusief naar Carrefour gaan.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.