Brouw eens je eigen bier in de Keukenbrouwerij van Olivier in Loker
Olivier Verledens startte onlangs de brouwatelier ‘De Keukenbrouwerij’ in Loker. Bovendien richt hij workshops ‘bier brouwen’ in voor groepen tot 8 personen, een uniek ‘all-in’ concept, enig in België! Hoe ziet dat eruit? De deelnemers doorlopen het hele brouwproces, waarbij ze zelf de handen uit de mouwen steken: Schroten, maischen en koken! Tijdens de workshop gaan ze dieper in op het brouwproces, de verschillende ingrediënten en de gebruikte materialen.
Degusteren
Niet enkel het maken, ook het proeven van bier is een belangrijk onderdeel van de workshop. De deelnemers kunnen verschillende bierstijlen van enkel West-Vlaamse brouwerijen proeven. Een goed gevulde koelkast vol lekkere West-Vlaamse bieren staat immers klaar!
Farm to fork-foodpairing
Lekker bier in combinatie met een mondje eten? Tijdens de workshop is er een ‘farm to fork’-maaltijd voorzien waarbij enkel het beste van de streek op tafel komt met een aangepast biertje. Hoeveslagerij ’t Lindebos uit Wijtschate en de Beauvoordse Walhoeve uit Veurne zijn hiervoor de perfecte ambassadeurs.
Gepersonaliseerd etiket
Na het brouwen vergist het bier een tweetal weken. Eenmaal uitgegist, gaat het bier op fles voor nagisting. De brouwers kunnen hun eigen uniek etiket bezorgen. Zo krijgt elke deelnemer zijn flessen met een gepersonaliseerd etiket. Een fles bier met daarop je groep vrienden, je favoriete huisdier, je schoonmoeder of een eigen ontwerp? Alles is mogelijk! Workshops vinden plaats op afspraak. Op vrijdag, op zaterdag of tijdens de week!
Foto copyright De Keukenbrouwerij