Home > ‘Bronzen’ Florian Van Acker gehuldigd in Langemark-Poelkapelle

‘Bronzen’ Florian Van Acker gehuldigd in Langemark-Poelkapelle

Geschreven op 19 september 2021 om 09:42 door Mario De Wilde

Gisteren werd Florian Van Acker gehuldigd door het gemeentebestuur van Langemark-Poelkapelle en dat na het behalen van de bronzen medaille op Paralympische Spelen in Tokio. Florian Van Acker kreeg bij ‘Sportiek Zedelgem’ zijn eerste palet in handen waar hij les kreeg van ene Andrzej Bukalski en zijn eerste ping-pong balleke over het netje sloeg. Hij was toen een 10-jarige bolleboos die wellicht helemaal geen flauw idee had dat deze sport, tafeltennis , zijn leven in zulke mate richting zou geven.

Florian had de smaak te pakken en sloot zich aan bij TTC Free Time Zonnebeke. Hij deed het toen al uitstekend want al snel werd hij opgenomen in de provinciale selectie. Op 13-jarige leeftijd transfereerde Florian naar TTC Jong Gullegem, een familiale club die mensen met een beperking warm onthaalt en kwalitatief omkadert. In 4 seizoenen klom Florian van de 1ste provinciale naar de 1ste nationale reeks. Florian liet er geen gras over groeien, zoveel was duidelijk! Dit ontging ook parantee niet, de Vlaamse vleugel van het Belgian Paralympic Committee, nu parantee-psylos genaamd. Florian werd opgepikt voor internationale tornooien. Op zijn 1ste internationale tornooi pakte Florian al meteen brons. Op het Europees kampioenschap werd hij 4de. Het was niet zomaar dat Florian op zijn 16de erkend werd tot belofte.

Een jaar later, in 2014, werd Florian elite topsporter. Ook in dat jaar won hij brons op de wereldkampioenschappen in Beiing en nog 1 jaar later deed hij er een gouden plak bij op het Europees kampioenschap! Een mooie aanloop naar het fantastische jaar 2016 waarin Florian Olympisch goud wist te bemachtigen op de Paralympische Spelen in Rio. Naast deze gouden Olympiscbe medaille kroonde de ondertussen 21-jarige Florian, zich ook Belgisch kampioen in het valide circuit: een prestatie om u tegen te zeggen! Een boerenjaar zoals we in het Langemark zeggen.

En nog komt er geen eind aan de titels en bijhorende medailles: in 2017 verovert Florian brons op het Europees kampioenschap, in 2018 goud op het WK, en in 2019 goud op het EK. Dit bezorgt Florian zijn ticket voor de Paralympische Spelen in Tokio.
Florian traint harder dan ooit tevoren en bereidt zich zowel fysisch als psychisch voor op de Spelen. Hij wil alle risico’s tot kwetsuren vermijden en stopt zelfs met zijn favoriete hobby: paardrijden. Dominique Cool, burgemeester: “De omstandigheden op de Spelen waren helaas niet hoe Florian het zich had voorgesteld waardoor hij aangeeft niet het beste van zichzelf te kunnen hebben geven. Desondanks verovert Florian zijn tweede Olympisch medaille,dit keer brons! En daar zijn ze in Langemark-Poelkapelle enorm trots op.”

“Florian, je bent sinds 2016 ereburger van onze gemeente en een fantastische ambassadeur, zowel voor de tafeltennissport als voor onze gemeente Langemark-Poelkapelle. Je verovert niet alleen de harten van de mensen met je sporttalent maar ook met je open en eerlijke persoonlijkheid. Proficiat met je bronzen Olympische medaille en blijf vooral jezelf! Je heerlijke zelf verovert niet enkel onze harten in Langemark-Poelkapelle maar over het ganse land en misschien nog ver daarbuiten.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.