Home > Broederschool van Roeselare verwelkomt Italiaanse scholieren

Broederschool van Roeselare verwelkomt Italiaanse scholieren

Geschreven op 24 maart 2022 om 19:15 door Mario De Wilde

De uitwisselingen met verschillende scholen uit andere Europese landen die in de Broederschool een traditie vormen starten opnieuw op. Deze week ontvangt de school een klas Italiaanse scholieren. Eergisteren ontving Broederschool Roeselare verschillende leerlingen vanuit hun partnerschool in Siena. De Italiaanse scholieren werden warm onthaald in ARhus Café door schepen van Cultuur Mieke Vanbrussel. “Na twee jaar waarin uitwisselingen niet mogelijk waren, zijn wij als school enorm blij om deze leerlingen te mogen ontvangen”, zegt leerkracht Stéphanie Seys.
De zesdejaarsleerlingen van de Broederschool uit de richtingen economie-wiskunde en economie-moderne talen hebben samen met hun leerkrachten het bezoek voorbereid. Naast bezoeken aan Gent, Brugge en Brussel, worden de Italiaanse leerlingen ook ondergedompeld in de Belgische cultuur en keuken wanneer ze echte Brusselse wafels leren bakken : “Zo hopen we van dit bezoek een unieke en leerrijke ervaring te maken.”
De Italiaanse leerlingen verblijven een week bij de gastgezinnen van de leerlingen uit Roeselare en daar vallen enkele cultuurverschillen meteen op: “Onze gasten hebben niet de gewoonte om ’s morgens te ontbijten en voor hen is het ook verrassend dat wij met de fiets naar school gaan. Door de grote afstand en het heuvelachtige landschap rond Siena, nemen de meesten de scooter naar school”, aldus Kobe Vergote, leerling van de Broederschool. Na de uitwisseling met Italië volgen voor de andere klassen uit het vijfde en zesde jaar. nog uitwisselingen met het Waalse Gosselies, Berlijn, San Fernando (Spanje) en Los Barrios (Spanje). Eerder dit jaar trokken de 4e-jaars ook reeds richting Waver.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.