Home > Breydel lanceert exclusief kookboek met lekkers van bij ons

Breydel lanceert exclusief kookboek met lekkers van bij ons

Geschreven op 9 december 2021 om 17:03 door Mario De Wilde

Breydel uit Gavere, gespecialiseerd in ambachtelijk en ovengebakken delicatessen van puur Belgisch varkensvlees, gaat resoluut voor ‘Lekker Lokaal’. Het bedrijf lanceert in samenwerking met uitgeverij Lannoo en vierentwintig lokale producenten een exclusief kookboek boordevol originele recepten met Breydel en ander lekkers van bij ons.
“De interesse in lokale voeding, de herkomst ervan en de weg die een product aflegt ‘van stal tot bord’ neemt gelukkig toe.”, getuigt Ivan De Keyser, zaakvoerder en bezieler van Breydel. “Als korte ketenproducent kunnen we dit alleen maar toejuichen. Met dit kookboek willen dan ook het belang en unieke karakter van onze lokale voeding op een duurzame manier in de verf zetten.” Het kookboek is vanaf vandaag verkrijgbaar in de boekhandel.
Lokaal is cruciaal
Over de manier waarop we ons voedsel produceren en consumeren bestaat wereldwijd een levendig debat. Landbouw en voedselconsumptie vormen een van de belangrijkste thema’s in het klimaatdebat. Iedereen kan een steentje bijdragen door meer in te zetten op lokale voeding. Zo eet je veel verser en gezonder. Je helpt het milieu én je steunt de lokale economie. De laatste tien jaar zet Breydel hard in op duurzaamheid en beleving. Zo wordt het vlees gekweekt door lokale varkenshouders en kreeg het verhaal van Breydel een upgrade, met ‘Beleef Breydel’ als slagzin. “Sinds 2019 nemen we het beheer van onze volledige korte keten in eigen handen. We proberen alles te doen in een straal van 25 kilometer: het telen van het varkensvoeder, de varkenskweek,… Ik vind het tot slot belangrijk dat er zo weinig mogelijk economische schakels in de ketting zijn. Je kan zodoende snel zekerheden borgen.”

Ambassadeur Lekker van bij ons
“Dit boek kwam er ook omdat ik vind dat we best wat meer chauvinistisch en fier mogen zijn op onze mooie producten van hier. Ik ben een ambassadeur ‘Lekker van bij ons’ pur sang. In 1991 richtte ik de vzw ‘Lekker uit Oost-Vlaanderen op: ik voel me een beetje een pionier. We hebben zoveel lokale lekkernijen waar we te weinig aandacht aan besteden. Waarom serveren we enkel cava of champagne op feesten, terwijl we hier zulke lekkere bieren hebben?”
Een voorsmaakje
In dit kookboek kan je 55 gerechten vinden met Breydel en andere al dan niet erkende streekproducten. Zo werkten maar liefst 24 partners mee waaronder Jules Destrooper, Gandaham, Vondelmolen en Inex, maar ook minder gekende namen zoals Biscuiterie Grillet en Schapenmelkerij Bosschelle. Je ontdekt ongetwijfeld nieuwe smaken en verrassende combinaties van pure comfort food tot culinaire pareltjes. Het boek bevat zowel starters, voorgerechten, hoofdgerechten als desserts. Naast de gerechten is ook aandacht voor de historiek van Breydel, de unieke vijf-sterrenaanpak en krijg je extra info over de andere partner-streekproducenten . Samengevat is dit kookboek een absolute musthave voor iedereen die een hart heeft voor lekkers van bij ons.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.