Home > Brennepark Watou wordt vanaf volgende lente vernieuwd

Brennepark Watou wordt vanaf volgende lente vernieuwd

Geschreven op 27 september 2023 om 08:53 door Mario De Wilde

In het voorjaar starten werken aan het Brennepark in Watou. Met subsidies uit het herstelfonds van de Europese Unie wil de stad de omgevingskwaliteit versterken en het park opwaarderen. De gronden naast het bufferbekken in Watou waren oorspronkelijk bedoeld als graasweide met enkele bomen. Door de jaren heen werd het terrein een parkgebied, dat onder andere door inwoners en kunstliefhebbers bezocht wordt. Met de 50.000 euro subsidies van de EU wil Poperinge van het park een aangename en groene ontmoetingsplaats maken.

De vlonder en het wandelpad worden veel gebruikt en zijn aan vernieuwing toe. De onderbouw van de vlonder wordt vervangen en de vlonder zelf krijgt een stootrand, voor het comfort van mensen met een rolstoel. Nu blijft er soms water staan op het dolomietpad, omdat het wat lager ligt. Daarom worden nu lichte grachten naast het pad voorzien, met een drainagebuis naar het bufferbekken. Het bekken moet ook toegankelijker worden voor onderhoud.

Kleurrijk en divers
Speelelementen, zit- en picknickbanken moeten het park nog aantrekkelijker maken als ontmoetingsplaats voor jong en oud. Er komt ook een zone waar Kunstenfestival Watou een tijdelijk kunstobject kan installeren.

Verschillende kleine landschapselementen maken het park groener en diverser. Het bosgoed wordt uitgebreid en zorgt voor een sterker landschappelijk kader. De bestaande weide moet diverser worden, met verschillende types maaibeheer, bloemenweides en verwilderingsbloembollen. De kale weide wordt op die manier opgewaardeerd, ook vlinders en bijen zullen daarvan genieten. De bestekken werden goedgekeurd door de gemeenteraad. De werken worden tegen volgende zomer uitgevoerd.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.